Menu Premium

Lionhead werkt aan MMO-achtige RPG voor nieuwe Xbox

Gamekings Redactie 16/05/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Na Bethesda, lijkt nu ook Lionhead Studios zich te gaan storten op het ontwikkelen van een multiplayer role-playing game. Uit een vacature blijkt namelijk dat de Fable ontwikkelaar bezig is met een MMO-achtige RPG voor de next-gen Xbox.

Mocht je nu denken dat het om een Fable MMO gaat, wat overigens een erg tof idee is, dan zal ik je helaas moeten teleurstellen. Volgens de vacature hebben we hier namelijk te maken met een nieuwe IP. De game zou daarnaast, volgens de mededeling op LinkedIn, zowel single- als multiplayer elementen bevatten en krijgt bovendien een vier speler co-op mode.

Ook wordt in de vacature gemeld dat het gaat om een “AAA game” met het daarbij horende budget en een team van 150+ man. We mogen dus een titel verwachten waar je U tegen zegt en eveneens torenhoge productiewaarden zal kennen. Iets om naar uit te kijken dus. Verder is in het bericht te lezen dat de game je een “radicaal nieuwe kijk zal bezorgen op hoe co-operative en multiplayer gameplay ingevoerd zal worden in de ervaring” en dat “online en single player tot één complete ervaring zal worden vermengd.”

Om het ons nog warmer te maken wordt er ook geschreven over een “complex progressie-systeem, meerdere routes door de campagne en een MMO-achtige multiplayer-ervaring die invloed zal hebben op de uitkomsten van de speler-belevenis en vele andere kenmerken rondom hun profiel (zoals de omgeving en de gevolgen van bepaalde acties).”

Eurogamer heeft Lionhead om commentaar gevraagd, waarop de studio antwoordde momenteel nog geen details vrij te zullen geven. Het ziet er in ieder geval naar uit dat de Fable ontwikkelaar grote plannen heeft met deze nieuwe RPG, wat het ook moge zijn.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch