Menu Premium

Guerrilla Games neemt Kojima Productions Amsterdam in huis

Karim Shehata 04/12/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Zoals je misschien wel hebt gemerkt, heeft Kojima aan het begin van dit jaar de halve wereld over gereisd om Sony-studio’s te bezoeken. Uit een panel op de PlayStation Experience 2016 blijkt nu dat hij dat deed om zo aan de technologie van de studio’s te proeven, om zo een engine uit te kunnen kiezen. Nu blijkt het zo te zijn dat hij wel erg gecharmeerd was van Guerrilla Games en dat het volgende daar zelfs uit voort is gevloeid: Guerrilla Games neemt Kojima Productions Amsterdam in huis!

Dit betekent dat Kojima Productions een officiële vestiging heeft in Amsterdam, bij Guerrilla Games in de studio dus. Hoe zit het precies in elkaar? Hideo Kojima wilde een engine voor Death Stranding en bij Guerrilla waren ze bezig met een engine, genaamd de Decima-engine. Als je goed hebt opgelet bij deze Death Stranding trailer van The Game Awards 2016, zie je dat je daar het Decima-logo ziet staan. Deze engine is dus grotendeels ontwikkeld door Guerrilla, wordt gebruikt voor Horizon Zero Dawn en nu dus ook voor Death Stranding.

Om deze engine zo gruwelijk mogelijk te maken, hebben Guerrilla Games, Kojima Productions en Sony besloten om dus een vestiging van Hideo Kojima’s studio in Amsterdam te plaatsen, in het pand van Guerrilla Games. Hierdoor moeten zowel de games van Guerrilla, als die van Kojima Productions, nog gruwelijker gaan worden.

Het verhaal achter de naam van de engine is een interessante te noemen. In het Japans is Decima ‘Dejima’ en dit was tussen 1641 en 1859 een Nederlandse handelspost in Japan. In die tijd was dat ook het enige contact tussen de westerse wereld en Japan. In 1922 werd het eiland aangewezen als cultureel erfgoed en nu, in 2016, krijgt de naam dus een nieuwe Nederlands-Japanse betekenis.

Death Stranding kent vanaf nu dus een flink Nederlands sausje. Motiveert deze samenwerking je nog meer om Death Stranding, wanneer die ooit uitkomt, te gaan halen, of doet het je niks? Laat het ons weten in de commments!

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch