Menu Premium

GTA V voor de next-gen wordt niet uitgesteld

Gamekings Redactie 30/08/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Goed nieuws voor next-gen bezitters! GTA V voor de next-gen wordt niet uitgesteld. Eerder ging er een gerucht de ronde dat de releasedate zou worden verplaatst naar 2015. Gelukkig heeft Rockstar dat gerucht de das omgedaan en gezegd dat de verschijningsdatum niet gaat veranderen. Deze is namelijk nog steeds herfst 2014.

Een ongeduldige fan die snakte naar een verlossend antwoord over de releasedatum van GTA V smeekte Rockstar wat meer duidelijkheid te verschaffen. Een medewerker van de Rockstar Support pagina kon de pijn van de gretige gamer verzachten door te bevestigen dat de plannen voor de release niet waren veranderd. Oftewel: hoezee! De game verschijnt simpelweg in de herfst van 2014, zoals eerder uit de doeken werd gedaan.

GTA V heeft op de Xbox 360 en PlayStation 3 alleen al 34 miljoen kopieën verkocht en het was de bestverkochte game van 2013. Dat is nogal een prestatie, omdat de game pas eind 2013, op 17 september, uitkwam. Op de eerste dag van de release bracht het spel 800 miljoen op, na drie dagen bereikte GTA V de één miljard dollargrens, een recordgetal.

Alle missies en de DLC die eerder zijn uitgebracht voor de Xbox 360 en PlayStation 3 versie zullen worden opgenomen in de next-gen versie, samen met de volledige inhoud van de multiplayer, Grand Theft Auto Online. Ook werd er op de E3 aangekondigd dat je je GTA Online karakter en voortgang kan overzetten naar de nieuwe game, zodat je meteen kan verdergaan waar je bent geëindigd. Voor de singleplayer geldt dat echter niet.

Maar is het het waard om GTA V nog een keer te kopen voor op je next-gen console? Een hoop gamers en journalisten roepen van wel. Of het nou is om opnieuw chaos te veroorzaken, het te spelen voor de opgepoetste graphics alleen, of om nieuwe dingen te ontdekken die je in het begin misschien niet zag. De keuze is aan jou!

GTA V voor de next-gen wordt niet uitgesteld

GTA V voor de next-gen wordt niet uitgesteld

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch