Menu Premium

Gran Turismo Sport wordt uitgesteld tot 2017

Mark Hoogland 30/08/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Afgelopen mei meldden we je dat we medio november op de PlayStation 4 aan de slag zouden kunnen met Gran Turismo Sport. Nou, goed, de titel geeft al een beetje weg welk nieuws vandaag over de game bekend werd; hij wordt sowieso uitgesteld tot volgend jaar.

Gran Turismo Sport, de dertiende game in de langlopende racing franchise, had voor de PlayStation 4 een mooie najaarsexclusive moeten zijn. Echter, zoals we tegenwoordig bij meer games te horen krijgen vereist de game nog het nodige finetune-werk. Kazunori Yamauchi, CEO van developer Polyphony en producent van de GT-franchise, verklaart op het PlayStation-blog het volgende:

Naarmate we de geplande releasedatum in november naderden, realiseerden we ons dat we meer tijd nodig hebben om GT Sport te perfectioneren – iets waar we al erg veel aandacht aan schonken sinds we de titel aankondigden. We willen de ervaring op geen enkele manier tekort doen. Hoewel we op dit moment geen nieuwe releasedatum kunnen bevestigen, zijn we meer toegewijd dan ooit om van GT Sport de beste Gran Turismo tot nu toe te maken.

Het gebruikelijke verhaal, min of meer. Hoewel menig fan teleurgesteld zal zijn in dit uitstel (of gewoon blij is dat er mettertijd een goed afgemaakte game verschijnt), is het vooral een financieel tegenvallertje voor Sony; Gran Turismo is één van de grootste franchises voor PlayStation, met meer dan 76,5 miljoen verkochte exemplaren sinds de eerste game uit 1997.

Bron: PlayStation Blog

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch