Menu Premium

[GC2010] De Awards…

Boris van de Ven 22/08/2010 0 Tweet Het Like/Deel Het

Elk jaar worden na afloop van de GamesCom in Keulen de prijzen uitgedeeld. Wat is de beste game van de show? Welk platform heeft het meeste indruk gemaakt. Ook dit jaar was het weer raak en de uitslag is niet altijd even verrassend. Kijk je even mee?

Best PC Game: Crysis 2 (pc)
Best Online Game: Guild Wars 2 (pc)
Best Mobile Game: Super Scribblenauts (Nintendo DS)
Best of Family Entertainment: Kirby’s Epic Yarn (Nintendo Wii)
Best Hardware Accessory: Playstation Move (Sony ps3)
Best Console Game: Gran Turismo 5 (Sony ps3)
Best of Show: Gran Turismo 5 (Sony ps3)

Crysis 2 als beste PC game mag op zich wel een verrassing heten. De game nam het op tegen toppers als Diablo 3 en WOW Cataclysm en een hele hal vol met obscure Duitse PC titels waar je nog nooit van gehoord hebt. Overigens is het opvallend dat Crysis 2 ook op de consoles uitkomt. Dat betekent dat Bioshock: Infinite ook deze prijs had kunnen winnen bijvoorbeeld.
Verder is het opvallend dat de PlayStation Move wint in de categorie “best hardware accessory”. De jury vind de techniek van Sony dus beter dan de Kinect van Microsoft. Een conclusie waar we het maar gedeeltelijk mee eens zijn. Beide systemen laten namelijk behoorlijk wat te wensen over.

De grote prijs, best of the Show, ging naar Gran Turismo 5. De racer van Sony won tevens beste console game wat misschien wel meer zegt over de jury dan over Gran Turismo 5. Een racegame die eigenlijk al twee jaar gelden had moeten uitkomen, verslaat dus toppers als Medal of Honor, Black Ops, Bioshock: Infinite, Rockband 3, Killzone 3, InFamous 2 en ga zo maar door.

De jury bestond uit Duitsers uit de Duitse entertainment en games industrie. Misschien is het een idee dat de organisatie volgend jaar een jury samenstelt die wel in staat is om een fatsoenlijke lijst samen te stellen. Tot die tijd, gaan wij weer iets nuttigs doen.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch