Menu Premium

Gamers zijn enthousiaster geworden over de Wii U na de E3

Karen Koch 22/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat de conferentie van Nintendo de afgelopen E3 veel gamers aan het praten heeft gekregen, wisten we al. Dat deze gamers ook daadwerkelijk daad bij woord voegen, daarentegen, is wel nieuw. Gamers zijn enthousiaster geworden over de Wii U na de E3 en dat heeft alles te maken met de goede presentatie die Nintendo heeft weten neer te zetten en de games die gaan uitkomen.

Dit blijkt allemaal uit een onderzoek onder 1000 gamers. Deze mensen werden zowel voor als na de E3 gevraagd naar of ze interesse hadden in de consoles en welke ze wilden aanschaffen. Voordat de E3 begon was de PlayStation 4 duidelijk de console om te bezitten, want zo’n 32 procent van de mensen had gezegd deze wel aan te willen schaffen. Voor de Xbox One lag dit cijfer rond de 18 procent en voor de Wii U op een magere 14 procent. Toen deze mensen na de E3 wederom werden gevraagd of ze de consoles zouden aanschaffen, bleek dat nu iets meer dan 20 procent erover nadacht om een Wii U in huis te halen. Bij de Xbox One was ook een kleine groei te bespeuren. De teller voor de nieuwe console van Microsoft stond na de E3 namelijk ook op 20 procent. De PlayStation 4 deed het minder goed dan de andere next-gen consoles. Deze zakte in de peilingen van 32 procent voor de E3 tot zo’n 28 procent erna.

Het onderzoek vroeg ook mensen naar de games waar ze in geïnteresseerd waren. Zo bleek ook dat maar liefst 60 procent van de ondervraagden Batman: Arkham Knight in huis wilden halen op één of meerdere platformen. Ook werd duidelijk dat gamers toch een stuk minder warm lopen voor de titels die nog in 2014 uitkomen. Nog niet eens de helft van de ondervraagden gaf aan dat ze Destiny in huis gingen halen, terwijl deze game toch aan de leiding ging voor releases die nog in 2014 moeten komen. GTA V en Assassin’s Creed: Unity stonden net achter Destiny op dat lijstje, maar Battlefield Hardline en Call of Duty: Advanced Warfare stonden daarentegen wat lager op de lijst.

Volgens de voorspellingen gaan de exclusives van 2015 het een stuk beter doen dan de multiplatformers die dit jaar nog uitkomen. Zo’n 76 procent van de PlayStation 4-eigenaren gaat namelijk Uncharted 4 in huis halen en 77 procent van de Xbox One-eigenaren kan toch Halo niet laten liggen. De absolute knaller is echter The Legend of Zelda voor de Wii U. Maar liefst 89 procent van de gamers verklaarde dat ze deze titel absoluut aan hun collectie toe wilden voegen.

Gamers zijn enthousiaster geworden over de Wii U na de E3

Gamers zijn enthousiaster geworden over de Wii U na de E3

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch