Menu Premium

Dreiging Battlefield 3 community resulteert in Inside DICE

Gamekings Redactie 23/02/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

De website Battlefieldo dreigde met een blackout van Battlefield 3, waardoor Electronic Arts genoodzaakt was stappen te ondernemen.

Battlefieldo is alle onduidelijkheid en het gebrek aan communicatie van EA naar de community zat. Als protest hadden zij gepland om de game 24 uur plat te leggen, tenzij EA en DICE zouden voldoen aan hun eisen.

“Waarom is het zo dat de studio die de game gecreëerd heeft niet kan communiceren met de volgers, fans en gemeenschap van het spel?”, vraagt Cory Niblett van Battlefieldo in een open brief aan EA getitelt “Battlefield Blackout.” Een naam die zeker wel wat aandacht trekt. Battlefieldo geeft Electronic Arts en DICE een ultimatum: Communiceer met de fans of we zorgen voor een blackout van 24 uur op de hele Battlefield 3 gemeenschap. Niet gamen, geen berichten plaatsen en geen tweets.

Waarom is Battlefieldo dit van plan? Volgens Niblett ligt de schuld bij Electronic Arts. “We krijgen geen informatie en worden niet opgemerkt als we het over verschillende problemen hebben. Bijvoorbeeld informatie over wanneer er een patch is, wanneer er updates zijn of zelfs hints naar downloadable content. Niblett voegt nog toe dat ze gewoon helderheid en communicatie willen, en erkent willen worden als een gemeenschap van mensen die de moeite hebben genomen om deze game te kopen en te spelen.

EA kreeg tot vrijdag 2 maart de tijd van Battlefieldo om wat aan de situatie te doen. Ze hadden er bij EA echter niet lang voor nodig, want ontwikkelaar DICE maakte vandaag bekend dat ze een wekelijks blog gaan onderhouden genaamd “Inside DICE”. De blog is een manier om de fans up to date te houden met het laatste nieuws, plannen, updates en upgrades betreffende Battlefield 3. Vanaf volgende week staat het eerste bericht online. Nu maar afwachten of Battlefieldo dit goed genoeg vindt, het is in ieder geval een stap in de goede richting. Als Battlefieldo hun actie doorzet, is dit dan volgens jou terecht, of maakt het je niet zoveel uit?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch