Menu Premium
Loading...

Documentaire: The King of Arcades trailer

Gamekings Redactie 12/09/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

De succesvolle The King of Kong documentaire heeft een opvolger, genaamd The King of Arcades. In deze docu volg je punk rockstar Richie Knucklez, die één van de grootste arcadehallen in de wereld opzet. The King of Arcades documentaire is in 2012 succesvol gefinancierd op Kickstarter.

Regisseur Sean Tiedeman haalde hiermee bijna 50.000 dollar op, waarmee de kosten van het project gedekt werden. In de documentaire kun je zien dat het opzetten van een dergelijke arcadehal gepaard gaat met veel ups en downs. Maar als het lukt, dan staat er ook echt iets moois! Gamers van alle leeftijden kunnen terug in de tijd gaan en die ene favoriete game uit hun jeugd spelen in Richie Knucklez Arcade. Meerdere personen uit de game-industrie zijn geïnterviewd, waaronder professionele gamers, recordhouders en ‘The Father of Video Games’ Ralph H. Baer, die een medaille heeft voor het uitvinden van de eerste console voor in huis.

Daarnaast krijg je beelden te zien uit belangrijke momenten in de historie van games, die zelden eerder vertoond zijn. Het doel van deze documentaire? Het vastleggen van de impact die gaming heeft gehad in de geschiedenis, het heden en zal hebben in de toekomst. De documentaire The King of Arcades is sinds kort verkrijgbaar.

Documentaire: The King of Arcades trailer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch