Menu Premium

Def Jam Rapstar nog grotere flop dan gedacht?

Gamekings Redactie 30/03/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het zou zomaar kunnen dat de matige rapgame een heel vervelend staartje krijgt, want EMI claimt (deels) in bezit te zijn van de rechten van sommige nummers uit Def Jam Rapstar en dat er dus nog wat centjes overgemaakt moeten worden.

De bedragen zijn niet mild, het gaat namelijk om miljoenen. EMI klaagt 4mm Games en Terminal Reality aan voor het onrechtmatige gebruik van nummers. Dit klinkt allemaal heel simpel, maar het ligt wat ingewikkelder. Rapstar heeft natuurlijk de rechten verkregen voor nummers van het Def Jam label, maar nu schijnt het zo te zijn dat EMI deels eigenaar is van enkele nummers van andere labels.

Dit hele verhaal klinkt onnodig moeilijk en het is nog maar de vraag wat hier uit gaat komen, maar het zou toch wel heel vervelend zijn als dit matig succesvolle spel ook nog eens miljoenen moet gaan kosten om deze reden.

EMI zegt dat het een totaal van 54 nummers beslaat waar een rechtenschending is voorgevallen en dat ze totaal 8 miljoen dollar aan schade hebben geleden hierdoor. Hoest dat maar eens even op.

Het is dus nog niet duidelijk hoeveel hier van waar is en wat de precieze gevolgen gaan zijn, maar wat vind jij van deze nogal vreemde situatie?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch