Menu Premium

De Eredivisie start een officiële FIFA 17 eSports competitie

Ridho Hidayat 18/01/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

FIFA 17 is enorm populair en dit heeft gezorgd voor een positieve ontwikkeling op eSports-gebied. De Eredivisie lanceert namelijk een officiële FIFA 17 eSports competitie!

De achttien clubs die uitkomen in de Eredivisie zullen het vanaf 6 februari ook tegen elkaar op gaan nemen in een nieuwe E-Divisie. Hierin wordt elke Eredivisieclub officieel vertegenwoordigd door één professionele gamer. Deze nieuwe eSports competitie is een initiatief van de Eredivisie CV en wordt in samenwerking met EA Sports, de achttien Eredivisieclubs, en Endemol Shine Nederland gelanceerd.

Eredivisie CV-directeur Alex Tielbeke verklaart het volgende:

Binnen de Eredivisie zijn we al enige tijd bezig om een officiële eSports-competitie in Nederland op te zetten. De E-Divisie zien wij als een uitbreiding op het bestaande voetbalaanbod, waarbij we ons nog meer toe kunnen leggen op jongeren.

De eerste speelronde is dus op maandag 6 februari, maar de officiële lancering van de E-Divisie is al op 1 februari. Op deze dag worden de achttien spelers bekendgemaakt die de clubs zullen afvaardigen en zal het speelschema worden getoond. Een aantal spelers zijn al eerder bekendgemaakt, zo werd Koen Weijland door Ajax vastgelegd en heeft Romal Abdi een contract getekend bij PSV.  De eSporter die na zeventien speelrondes kampioen van de E-Divisie is, zal Nederland in Europees verband vertegenwoordigen bij de EA Sports FIFA 17 Ultimate Team Championship Series. Diegene kan zich daarnaast ook kwalificeren voor het WK.

De Eredivisie lanceert dus op 1 februari een officiële FIFA 17 eSports competitie, de E-Divisie. Wat vind jij van deze ontwikkeling op eSports-gebied? Ga jij straks jouw favoriete Eredivisieclub aanmoedigen in de E-Divisie? Laat het weten in de comments!

Bron: NU.nl

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch