Menu Premium

Dance Central: Spotlight verschijnt 2 september op Xbox Live

Karen Koch 21/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat dancing-games enorm populair zijn, is Microsoft niet ontgaan. Als reactie op games als Just Dance wilde men voor de Xbox 360 ook een dancing-game en dit werd Dance Central. In 2010 konden we de eerste Dance Central voor de Xbox 360 uitproberen. Hiervoor moest natuurlijk wel Kinect worden aangeschaft, want de moves moeten wel geregistreerd worden. Harmonix heeft hier toch wat goeds gedaan in de ontwikkeling, want de game werd hartelijk ontvangen door critici en ook gamers vonden de game lekker lopen. Na nog twee succesvolle vervolgen op de Xbox 360 baant Dance Central zich ook een weg naar de Xbox One: Dance Central: Spotlight verschijnt 2 september op Xbox Live.

Dance Central: Spotlight werd op de E3 van dit jaar onthuld, maar informatie over wat de game voor iets nieuws brengt is niet bekend. Ook wat de plek van de game precies zal zijn binnen de franchise is niet bekend. Is het een spin-off, een sequel, of nog iets anders? Wel biedt de game acht verschillende routines per nummer, met vier moeilijkheidsniveau’s. Ook komen een aantal locaties en crews uit de eerdere delen terug om de gamer toch wat bekende gezichten te geven.

De game zal exclusief via de Xbox Marketplace beschikbaar zijn met tien nummers als startpakket. Als je toch op andere muziek wilt dansen, zul je deze apart moeten aanschaffen. Deze extra nummers zijn ook vanaf de release beschikbaar om te downloaden. Wat je niet extra hoeft aan te schaffen is de add-on content van de Xbox 360 Dance Central-games, mits je deze natuurlijk voor al voor de Xbox 360 had liggen. Eigenaren van de Xbox 360 Dance Central content zullen deze namelijk kosteloos kunnen overzetten naar Dance Central: Spotlight.

De tien nummers waar Dance Central: Spotlight mee lanceert op een rijtje:

  • Avicii – “Wake Me Up”
  • Cher Lloyd – “I Wish”
  • David Guetta ft. Sia – “Titanium”
  • Jason Derulo ft. 2 Chainz – “Talk Dirty”
  • Kid Ink ft. Chris Brown – “Show Me”
  • Lorde – “Royals”
  • OneRepublic – “Counting Stars”
  • Pharrell Williams – “Happy”
  • Rihanna – “Diamonds”
  • will.i.am ft. Justin Bieber – “#thatPOWER”

Nog even dus en dan kunnen gamers hun cardio flink gaan trainen met Dance Central: Spotlight. Op 2 september komt Dance Central: Spotlight exclusief uit voor de Xbox One, net op tijd zodat ook Europese fans ermee aan de slag kunnen. De Kinect is wel een vereiste bij deze game, maar daarin verschilt hij niet van zijn voorgangers.

Dance Central: Spotlight verschijnt 2 september op Xbox Live

Dance Central: Spotlight verschijnt 2 september op Xbox Live

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch