Menu Premium
Loading...

CounterSpy verschijnt op 20 augustus

Karen Koch 23/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Afgelopen maart bevestigde ontwikkelaar Dynamighty dat de game CounterSpy niet alleen voor PlayStation 3, PS Vita, Android en iOS-systemen zou verschijnen, maar dat er ook een PlayStation 4-versie in de maak was. Daarna was het eventjes stil op het gebied van CounterSpy, maar sinds vandaag is ook bekend wanneer de game gespeeld kan worden. CounterSpy verschijnt op 20 augustus voor al deze systemen.

Het vertrouwen in studio Dynamighty is er in ieder geval al. De trailer die eerder dit jaar was uitgebracht, heeft veel positief commentaar gekregen en natuurlijk doet de werkgeschiedenis van de medewerkers ook geen afbreuk aan het respect dat ze nu al genieten van de gaming community. Veel van de leden van de studio hebben namelijk eerder bij ontwikkelaars als LucasArts gewerkt.

De setting van de game is een alternatieve geschiedenis van de Koude Oorlog. Als spion moet het hoofdpersonage aan de slag om een duister plan om de maan te vernietigen verijdelen, allemaal in een mooi jasje van side-scrolling stealth action. De trailer ziet er in ieder geval al veelbelovend uit met propaganda-esque slogans en explosieve actie. Het hoofdpersonage zie je door communistische faciliteiten heen sluipen, bewaking de nek omdraaien en natuurlijk op stealthy wijze camera’s uitschakelen. Dat de game niet puur als stealth game gespeeld hoeft te worden, wordt ook duidelijk gemaakt. Granaten gooien past namelijk niet zo goed binnen het plaatje van stealth, maar er wordt wel gretig gebruik gemaakt van zulke explosieven in de trailer. Opvallend voor de game zijn ook de keuzes wat betreft art style. Eenvoud siert de mens, of in dit geval de game, en de stilistische keuzes lijken goed te werken voor de setting. CounterSpy belooft grappige, strakke gameplay te leveren en dat is precies wat we ook willen zien.

Zoals gezegd is het vanaf 20 augustus mogelijk om Dynamighty’s visie op de alternatieve geschiedenis van de Koude Oorlog te bekijken. Dit kan dan op Android en iOS-systemen, de PS Vita, PlayStation3 en PlayStation 4. Nog een leuk detail: voor de PlayStation-versies geldt een cross-buy deal. Je koopt CounterSpy dus één keer en kan hem dan op alledrie de systemen spelen. Bovendien werkt de game ook met een cross-save principe, op alle drie de systemen spelen met dezelfde savefile dus!

CounterSpy verschijnt op 20 augustus

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch