Menu Premium

Call of Duty 2017 gaat terug naar z’n roots, Destiny 2 op schema voor release dit jaar

Rik Koning 10/02/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Zojuist zijn de laatste cijfers van Activision Blizzard onthuld en het lijkt er allemaal zeer rooskleurig voor te staan bij de uitgevers van onder andere Call of Duty, Destiny en Overwatch. Ook niet zo gek natuurlijk, als je titels van dat kaliber in huis hebt. Naast de cijfers kwam er ook nog wat nieuwe informatie over deze titels naar buiten. Zo blijkt: Call of Duty 2017 gaat terug naar z’n roots, en Destiny 2 ligt op schema voor een release in dit jaar.

Call of Duty: Infinite Warfare kwam afgelopen november uit en viel enigszins tegen in de verkoopcijfers. In een interview verkondigde Activision COO Thomas Tippl hierover dat het duidelijk was dat de space-setting niet zo aansloeg bij sommige mensen. “We hebben er geen spijt van dat we Infinity Ward een game hebben laten maken binnen een setting waar ze gepassioneerd over waren. Nu is het echter tijd voor iets anders, Call of Duty 2017 gaat terug naar z’n roots,” zo liet hij weten. “Verwacht dus geen nieuwe sci-fi shooter dit jaar!”

Het volgende deel van Activisions andere paradepaardje Destiny ligt ook goed op schema; Destiny 2 zal nog dit jaar in de schappen moeten liggen. Deze bevestiging is opvallend te noemen, nadat eerder deze week geruchten zich de kop op deden dat de game met een volledig nieuwe engine gemaakt is. Overigens zal Destiny 2 de kenmerken van het origineel behouden, maar moet het wat toegankelijker worden voor de casual speler. Dit moet onder andere gebeuren door een sterker filmisch verhaal met geloofwaardigere personages.

Voor de Blizzard-liefhebbers is er ook nog goed nieuws te melden; hoofdzakelijk door het grote succes van Overwatch wist de afdeling een recordomzet te maken van bijna 2,5 miljard dollar. Dankzij de succesvolle shooter wist Blizzard voor het eerst in haar bestaan meer dan 20% van haar omzet uit consolegames te halen. Daarnaast is ook het aantal maandelijkse gebruikers van World of Warcraft en Hearthstone gegroeid. Erg goed nieuws voor de liefhebbers van deze franchises dus!

Bron: VG24/7

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch