Menu Premium

Borderlands 2 volgens Gearbox ongeveer 12 miljoen keer verkocht

Karen Koch 25/03/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Wie kent het nou niet, Borderlands! De immens populaire serie is sinds de release van het eerste deel in 2009 een waar begrip geworden in de gaming wereld. Dat de game écht zo veel aandacht heeft weten te vergaren, blijkt uit dit volgende nieuwtje: volgens ontwikkelaar Gearbox is Borderlands 2 zo’n 12 miljoen keer verkocht.

Borderlands 2 is het logische vervolg op de succesvolle eerste game. In 2012 zag Borderlands 2 het licht en sindsdien is deze ook niet meer weg te denken uit menige verzameling games. Niet alleen is deeltje twee dus zo’n 12 miljoen keer verkocht, maar deze heeft ook nog eens gezorgd voor nóg meer games in het rijtje Borderlands. Afgelopen jaar kwam Borderlands: The Pre-Sequel! uit en ook heeft Telltale Games een eigen Borderlands-game mogen maken: Tales from the Borderlands. Gearbox heeft dus niks te klagen als het om naamsbekendheid gaat.

De 12 miljoen die Gearbox nu op de teller heeft staan zal, liggend aan je definitie van Borderlands 2, nog behoorlijk kunnen oplopen. Aan het einde van deze week komt namelijk de Handsome Collection uit voor de PlayStation 4 en de Xbox One. Deze collectie bevat Borderlands 2 en Borderlands: The Pre-Sequel! Hier zit helaas het origineel dus niet bij, maar Gearbox heeft aangegeven dat als de Handsome Collection een beetje goed verkoopt, ze zeker naar de mogelijkheden om ook het origineel naar de huidige generatie consoles te brengen zullen kijken. Alle Borderlands-fans: duimen!

De Handsome Collection komt op 27 maart uit voor de PlayStation 4 en de Xbox One. Deze voegt natuurlijk ook wat nieuwe dingen toe: zo zullen de games niet alleen op 1080p draaien, maar zal er ook een mogelijkheid zijn om met vier mensen tegelijk te spelen via splitscreen, voorheen kon dit met maximaal twee man. Daarnaast zit er natuurlijk ook allemaal DLC van de voorgaande delen bij de Handsome Collection inbegrepen.

Bron: VG24/7

Borderlands 2 volgens Gearbox ongeveer 12 miljoen keer verkocht

Borderlands 2 volgens Gearbox ongeveer 12 miljoen keer verkocht

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch