Menu Premium

Blizzard hint naar een Diablo 3: Reaper of Souls console release

Gamekings Redactie 25/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Blizzard hint naar een Diablo 3: Reaper of Souls console release in een interview met Polygon. Josh Mosqueira sprak namens de gamegigant over de nieuwe uitbreiding van de populaire role-playing game die momenteel in productie is voor de PC. Met een overduidelijke hint stelt hij Diablo 3-fans met een console alvast gerust.

“Onze werkwijze is dat we altijd aan één project tegelijkertijd werken”, zegt Mosqueira. “Diablo 3 hebben we uitgebracht op de PC en daarna heeft een klein deel van ons team zich afgescheiden om aan een console-versie te gaan werken. Nu zijn we als team bezig met de PC-versie van Reaper of Souls, dus als je naar het verleden kijkt kun je vast wel concluderen wat we in de toekomst nog gaan doen.

Een nogal omslachtige manier dus om te vertellen dat het in ieder geval de intentie van Blizzard is om Reaper of Souls ook op de consoles uit te brengen. Deze nieuwe uitbreiding werd tijdens Gamescom 2013 onthuld en moet een omvangrijke aanvulling worden op de originele game. Zo komt er een nieuwe klasse, The Crusader, en wordt de level cap opgeschroefd naar 70. Daarnaast krijgen spelers ook een nieuw hoofdstuk in de game voorgeschoteld, waarin we te maken krijgen met een nieuwe vijand. Malthael, een gevallen engel die het conflict wil beslechten door alle sterfelijken te doden, die hij als half-demonen ziet. “Malthael is anders dan voorgaande tegenstanders in Diablo”, vertelt Josh Mosqueira. “We proberen met hem een andere kant van het conflict te laten zien. Hij is géén bijzonder slecht personage, maar daarmee vertellen we eigenlijk een veel duisterder verhaal.”

Als consolegamer en Diablo-fan keek je natuurlijk al uit naar volgende week als op 3 september de game voor Xbox 360 en PlayStation 3 in de winkels ligt. Nu kun je Reaper of Souls als uitbreiding al met potlood op je verlanglijstje invullen (als je geen digitaal verlanglijstje hebt). Of ben je d’r sneller bij door deze uitbreiding voor de PC aan te schaffen?

Blizzard hint naar een Diablo 3: Reaper of Souls console release

Blizzard hint naar een Diablo 3: Reaper of Souls console release

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch