Menu Premium

Black Label eSports wil eSports in Nederland een boost geven

Karim Shehata 03/07/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Blammo lanceert vandaag een eSports label, genaamd Black Label eSports. Het doel van het opzetten van dit label is om eSports in Nederland een flinke boost te geven. Black Label eSports, afgekort BLE, wil bestaande eSports-organisaties ondersteunen met alle middelen en ervaring die Blammo ter beschikking heeft. Het blijft echter niet alleen bij ondersteuning van dergelijke evenementen, want op Firstlook Festival is het eerste door BLE zelf georganiseerde eSports-evenement te zien, in de vorm van Black Label eSports Masters.

Rowan Stroo, Manager Events bij Blammo, zegt over de lancering van BLE: “De vraag naar competitief gamen is groot. Ons land kent al veel enthousiaste eSports-organisaties, maar er is duidelijk nog een inhaalslag te maken als het gaat om het overzichtelijk maken van de beschikbare toernooien en competities. Met BLE willen we eSports in Nederland naar een hoger plan brengen. Daarnaast hebben we de ambitie om de aansluiting te maken met de rest van Europa. Dat krijgen we alleen voor elkaar als we onze krachten bundelen”.

Daarnaast wordt voor alle duidelijkheid aangegeven op welke drie manieren BLE de Nederlandse eSports scene zal gaan ondersteunen. Er zal promotie gedaan worden voor evenementen van partners, samen met deze partners worden er nieuwe evenementen opgezet en tot slot zal BLE zelf evenementen gaan organiseren. Daarbij wordt gemeld dat het evenementen gaan worden die plaats zullen vinden op grote locaties met grote prijzenpotten, waarin finalisten of winnaars van partner organisaties het tegen elkaar opnemen. De partner organisaties die samen gaan werken met Blammo op het gebied van BLE zijn onder andere de Dutch Starcraft League, DUH-Events, DutchNoobz en M&A Live Gaming.

Via de officiële website van Black Label eSports kun je je aanmelden voor competities of de livestreams checken, wanneer er evenementen zijn. Ga jij aan je skills werken om mee te doen met dergelijke competities? Laat het ons weten in de comments!

Black Label eSports wil eSports in Nederland een boost geven

Black Label eSports wil eSports in Nederland een boost geven

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch