Menu Premium

BioWare’s Cameron Lee legt Dragon Age: Inquisition’s Keep uit

Karen Koch 28/08/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dragon Age games hebben altijd een sterke link met elkaar gehad. Je keuzes uit de ene game hadden invloed op de volgende game en hadden ook effect op de wereld waarin gespeeld werd. Met Dragon Age: Inquisition zag BioWare in dat er een grote kans was dat mensen op een ander platform gingen spelen dan voorheen. Om toch deze overname van keuzes uit oudere games erin te houden, hebben ze het Keep-systeem geïntroduceerd. Nu krijgen we hier extra informatie over, want BioWare’s Cameron Lee legt Dragon Age: Inquisition’s Keep uit.

Normaalgesproken kan je console herkennen of je savegames van oudere games hebt. Deze worden dan automatisch gelezen en gebruikt om de wereld in nieuwe delen van de gameserie te bouwen. Met de switch naar PlayStation 4 en Xbox One zag BioWare de bui al hangen dat mensen met een PlayStation 3 bijvoorbeeld over zouden stappen naar een Xbox One. Dragon Age: Inquisition heeft dan wel een standaard wereld die gebouwd wordt als er geen savegames gevonden worden, maar sommige mensen zijn erg gehecht aan de keuzes die zij hebben gemaakt. Door middel van Dragon Age Keep kun je deze keuzes behouden en overzetten naar nieuwe systemen.

In het Keep-systeem krijg je alle keuzes en opties uit de voorgaande games te zien. Hierbij kan men aangeven welke keuzes al dan niet zijn gemaakt. Hierbij is het mogelijk om alleen de grote beslissingen na te gaan, maar ook alle kleine keuzes kunnen worden ingevuld. Zo is het mogelijk om ondanks een platformswitch, toch met je oude keuzes verder te gaan. Ook mensen die nog niet eerder een Dragon Age-game hebben gespeeld, kunnen via dit systeem de verhaallijnen tot nu toe nagaan.

Dragon Age: Inquisition, inclusief het Keep-systeem, staat nog voor dit jaar op de planning. Vanaf 21 november kunnen gamers in Europa de game in huis halen. Het is geen wonder dat BioWare een Keep-systeem heeft geïntroduceerd, want de game komt op een enorme hoeveelheid platformen uit. De PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One-eigenaren kunnen met Dragon Age: Inquisition aan de slag.

BioWare's Cameron Lee legt Dragon Age: Inquisition’s Keep uit

BioWare’s Cameron Lee legt Dragon Age: Inquisition’s Keep uit

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch