Menu Premium

Battlefield Hardline’s ontwikkelaar vindt singleplayer belangrijk

Karen Koch 28/08/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Steeds meer games bieden meer support voor multiplayer, waardoor de nadruk minder op de singleplayer campaigns komt te liggen. Het samen online gamen met vrienden en vreemden is natuurlijk erg leuk, vooral als dit ook het verloop van het verhaal ten goede komt. Toch is het einde van de singleplayer-modus nog niet in zicht, want Battlefield Hardline’s ontwikkelaar vindt singleplayer belangrijk en zal dus ook aandacht aan deze modus blijven geven.

“Als ik me heldhaftig wil voelen, als ik ‘even weg wil’, dan staat een singleplayer game mij toe om dit te doen”, aldus Papoutsis, manager bij Visceral Games. Zijn liefde voor de singleplayer campaign zal ook terug te zien zijn in de Battlefield Hardline campaign, want ze hebben extra aandacht gegeven aan deze modus. Zo zal je veel meer verschillende soorten tactieken kunnen gebruiken om de game uit te spelen. Singleplayer games bieden, volgens Papoutsis, de gamer een betere kans om de wereld, de wapens en de tactieken die werken te leren kennen.

Toch is Papoutsis ook zeer te spreken over MMO’s. Het sociale aspect, gewoon met je vrienden even een paar uurtjes gamen, vindt hij namelijk wel geweldig. “Ook in MMO’s heb je kans om gewoon in je eentje een aantal missies te doen, toch?”, maar daarna kan je meteen door en met je vrienden afspreken om een andere quest in te leveren. Toch blijft Papoutsis erbij dat de singleplayer toch een eigen, unieke ervaring is. “Ik vind nog steeds dat het hebben van de mogelijkheid om in je eentje de wereld en het verhaal te ervaren leuk is”. Wijze woorden, maar zijn jullie het er ook mee eens?

Of Papoutsis’ visie op de singleplayer campaign terug te zien is, zullen we vanzelf merken aan Battlefield Hardline. De game komt vroeg in 2015 uit en verschijnt dan op de PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.

Battlefield Hardline's ontwikkelaar vindt singleplayer belangrijk

Battlefield Hardline’s ontwikkelaar vindt singleplayer belangrijk

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch