Menu Premium

Bandai Namco onthult nieuwe action-RPG Code Vein

Ridho Hidayat 20/04/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een week geleden teasede uitgever Bandai Namco al naar een nieuw project met de slogan ‘Prepare to Dine’. Inmiddels is de game officieel aangekondigd: Bandai Namco heeft de nieuwe action-RPG Code Vein onthuld! Hierboven kun je een aantal afbeeldingen van de game bekijken.

Er werd vorige week flink gespeculeerd over dit project. Velen dachten dat het zou gaan om een nieuwe FromSoftware-game, aangezien de slogan refereert naar ‘Prepare to Die’, bekend van de PC-versie van Dark Souls. Echter is dit niet het geval, want Code Vein wordt ontwikkeld door de makers van de God Eater-franchise.

Code Vein is een action-RPG die zich afspeelt in een post-apocalyptische nabije toekomst. De aarde ligt in puin nadat de aardkorst is doorboord door de “Thorns of Judgment”. Te midden van deze vernieling bevindt zich een verborgen gemeenschap, Vein, waar de zogenoemde ‘Revenants’ hebben te weten overleven. Deze Revenants beschikken over bovennatuurlijke krachten. Echter hebben deze krachten ook een keerzijde, want Revenants zijn niet alleen hun geheugen kwijtgeraakt, ook zijn ze sterk afhankelijk van bloed. Als een Revenant een tekort aan bloed heeft, verandert hij namelijk in een monster, dat een ‘Lost’ genoemd wordt. Daarom moeten de Revenants, wat dus een soort vampiers zijn, ervoor zorgen dat ze telkens genoeg bloed opzuigen.

Jij wordt dus ook een van de Revenants, en samen met je ‘Buddy’ moet je overleven en de wereld van Vein ontdekken, waar allerlei Losts ronddwalen. Zo kom je achter het verhaal van het ontstaan van de Revenants en de mysteries van Vein. Als Revenant kun je de krachten van je vijanden in je opnemen door middel van Blood Veils. Hierdoor word je zelf sterker, krijg je nieuwe wapenvaardigheden en maak je je vijand zwakker. Dit zal overigens niet zonder slag of stoot gaan, want volgens Bandai Namco heeft de game een hoge moeilijkheidsgraad.

Bandai Namco heeft vandaag dus de nieuwe action-RPG Code Vein onthuld, die in 2018 uit zal komen. Op dit moment is nog niet bekend voor welke platformen deze game beschikbaar zal zijn, al heeft de uitgever wel gezegd dat je Code Vein op de “major home consoles” kunt verwachten. Kijk jij uit naar deze hardcore action-RPG met vampiers? Wat hoop jij dat de game gaat bieden qua gameplay? Laat het weten in de comments!

Bron: VG24/7

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerchDiscord