Menu Premium
Loading...

2K Games onthult nieuwe details van Evolve

Karim Shehata 18/12/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Evolve gaat in februari 2015 verschijnen voor de PC, PlayStation 4 en Xbox One. De game maakt gebruik van een één-tegen-vier concept, waarbij er één monster is en vier personages die op hun beurt proberen dit monster te verslaan. Uniek aan Evolve is dat alle vijf de characters worden bestuurd door de gamers zelf. Door middel van de Big Alpha hebben veel mensen Evolve al kunnen spelen, maar eigenlijk zitten we al een tijdje te wachten op nieuwe informatie. Nu is die nieuwe info er en weten we wie en vooral wat het derde monster gaat inhouden.

Het derde monster is namelijk The Wraith, een vrouwelijk monster. Waar de eerste twee monsters die in een eerder stadium getoond zijn wat lomp overkomen, is dit monster juist wat wendbaarder. Ook kan zij tijdelijk in een cloak-modus, waardoor je haar dus niet kunt zien. Daarnaast heeft ze de mogelijkheid om een projectie van haar zelf te vertonen in de spelwereld, waardoor de vier hunters die op haar jagen op het verkeerde been worden gezet. Al deze mogelijkheden met The Wraith betekenen overigens niet dat zij nu ‘overpowered’ is, want ze moet een flink stuk van haar health inleveren ten opzichte van de twee andere monsters. De vraag is dus of de speler die met het monster speelt gaat kiezen voor meer health, of het juist stealthy wil gaan aanpakken.

Ook is er nieuwe info over de Evacuation-modus naar buiten gekomen. Deze modus is eigenlijk een allesoverkoepelende spelmodus, die alle modi en maps met elkaar combineert en daar een frisse mix van probeert te maken. Deze modus bestaat uit vijf matches en iedere match die je speelt, kan je een voordeel of een nadeel geven voor de volgende match. Dit hangt af van het feit of je hebt verloren, of hebt gewonnen. Volgens Turtle Rock Studios zijn er daarnaast meer dan 800.000 combinaties van missies, maps en modes mogelijk, waardoor ieder potje fris moet gaan aanvoelen.

Daarnaast weten we ook wanneer de open beta van Evolve van start gaat. Vanaf 15 januari kunnen Xbox One-bezitters namelijk aan de slag met de open beta van Evolve. De eerste twee dagen van deze beta zijn vergelijkbaar met die van de closed alpha van eerder dit jaar, want je hebt alleen toegang tot alles uit die alpha. Op 17 januari wordt het echter een stuk interessanter, want dan kan er gespeeld worden met de Evacuation-modus op de Xbox One. Alles wat je unlockt in deze beta neem je daarnaast mee naar de volledige versie van Evolve. Deze beta sluit op 19 januari.

Het verhaal voor PC en PlayStation 4-bezitters zit echter een stuk gecompliceerder in elkaar. Zo kunnen PC-bezitters op 16 januari 2015 mee doen met een technische test, alhoewel je alleen toegang krijgt als je hebt meegedaan aan de closed alpha van dit jaar. PlayStation 4-spelers mogen daarnaast pas vanaf 17 januari aan de slag met de open beta van Evolve en mogen deze blijven spelen tot en met 19 januari. Echter zijn zowel de PlayStation 4- en PC-versies van de Evolve open beta uitgesloten van deelname aan de Evacuation-modus en alles wat zij hebben vrijgespeeld gaat niet mee naar de uiteindelijke versie van de game.

Evolve verschijnt op 10 februari voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Wil je meer weten over Evolve? Check dan onze preview.

2K Games onthult nieuwe details van Evolve
2K Games onthult nieuwe details van Evolve

2K Games onthult nieuwe details van Evolve

2K Games onthult nieuwe details van Evolve

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch