Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Techkings over Nintendo Controllers, Xbox op 1440p en Amazon overnames

07/03/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Kevin is een beetje ziekjes maar niets weerhoudt hem van jullie informeren over de laatste snufjes! Deze keer bespreekt hij met Koos de mogelijkheid om met je Xbox op een 1440p monitor te spelen. Hoe Amazon verder probeert te concureren met Microsoft dankzij de overname van GameSparks. En Nintendo biedt zijn excuses aan voor het verdwijnen van de activty log data van de Switch gebruikers. Dit en meer wordt uitvoerig besproken in een kersverse Techkings. Check het nu!

Waarom koop Amazon een Backend-dienst voor op servers draaiende games?

Amazon heeft GameSparks overgenomen. Dit is een dienst die het eenvoudiger maakt om allerlei gamedata op servers op te slaan. Amazon zou naar verluid 10 miljoen dollar hebben neergeteld voor het bedrijf. Waarschijnlijk proberen ze hiermee te concureren met Microsoft. Die hebben het vergelijkbare bedrijf PlayFab overgenomen en hebben plannen deze te integreren in hun clouddienst Azure.

Natuurlijk is er weer Apple nieuws deze week. Vorige week kwam het gerucht naar buiten dat er waarschijnlijk spatwaterdichte inner-ear koptelefoontjes aan zaten te komen. Checkt het in de techkings van vorige week! Ditmaal komt apple insider Mark Gurman met het gerucht dat Apple werkt aan een draadloze over-ear koptelefoon. Apple heeft natuurlijk Beats by Dre gekocht voor een luttele 3 miljard dollar en daar vervolgens weinig mee gedaan. Wellicht dat daar nu verandering in komt!

Mocht je geen geld hebben voor een Nintendo Pro controller vrees niet! Als je namelijk nog een Playstation Dual shock 3 of 4 controller hebt liggen kan je de 8bitdo aanschaffen. Dit is een USB adapter die kan connecten met onder andere je Switch, Windows, Mac maar ook Rasberry Pi devices. Ook de Wii remote, Wii U Pro controller en de Switch Joy-Cons kan je aansluiten aan een van de deze platformen. Stof deze oude controllers maar weer af want voor 19,99 dollar is dit een rete  goedkope optie. Was jij in paniek over je Switch playtime data? Ben je benieuwd wat Amazon gaat doen met GameSparks? Laat het weten in de comments!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch