Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Premium: Hangen bij Ronimo Games in hartje Utrecht

13/07/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Tijd voor een speciale trip, all the way from GK HQ to…hartje Utrecht! JJ heeft afgesproken met de heren van Ronimo Games, één van de uithangborden binnen de indie scene in Nederland. Hij krijgt een speciale rondleiding door de studio, maar is vooral benieuwd hoe de mensen bij Ronimo hun games ontwikkelen. Je ziet het allemaal in deze Premium: Hangen bij Ronimo Games in hartje Utrecht!

Ronimo vs. Blammo

Het lijkt misschien ver gezocht, maar toch weet JJ Ronimo Games met Blammo te vergelijken. Natuurlijk niet op gebied van games ontwikkelen, maar op gebied van lunch (ja, lunch). Wanneer JJ de op maat gemaakte lunchtafel van Ronimo ziet, valt zijn mond open. Zo blijkt maar weer dat die indie-ontwikkelaars het alles behalve slecht voor elkaar hebben. Een volledig verzorgde lunch behoort tot de orde van de dag, daar waar iedereen op GK HQ z’n best moet doen om zijn plakjes kaas te verdedigen tegen kaasdieven.

De Blob, Awesomenauts en Swords and Soldiers

Het draait natuurlijk niet allemaal om de lunch, want games maken is waar Ronimo het beste in is. Jasper, één van de opperpapi’s van Ronimo, geeft JJ een rondleiding door de geboorteplaats van games als Swords and Soldiers en Ronimo’s huidige succesnummer Awesomenauts. De eerste game waar Ronimo Games – destijds onder de naam Banana Games – verantwoordelijk voor was, was De Blob. Na een telefoontje van THQ werd een nieuwe versie voor de Wii gemaakt, waarna de grondleggers van Ronimo genoeg geld hadden om hun hele operatie een upgrade te geven. Zo heeft de studio nu verschillende ruimtes, waaronder een lounge room en een kamer die speciaal ingericht is voor livestreams.

Ben je benieuwd hoe de studio van Ronimo Games eruit ziet, of wil je weten hoe deze indie-studio te werk gaat? Check dan deze “Premium: Hangen bij Ronimo Games in hartje Utrecht” en laat in de comments weten wat je van Ronimo en hun games vindt!

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerchDiscord