Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Premium: Hangen bij Ronimo Games in hartje Utrecht

Google Plus Jan Johan Belderok
13/07/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Tijd voor een speciale trip, all the way from GK HQ to…hartje Utrecht! JJ heeft afgesproken met de heren van Ronimo Games, één van de uithangborden binnen de indie scene in Nederland. Hij krijgt een speciale rondleiding door de studio, maar is vooral benieuwd hoe de mensen bij Ronimo hun games ontwikkelen. Je ziet het allemaal in deze Premium: Hangen bij Ronimo Games in hartje Utrecht!

Ronimo vs. Blammo

Het lijkt misschien ver gezocht, maar toch weet JJ Ronimo Games met Blammo te vergelijken. Natuurlijk niet op gebied van games ontwikkelen, maar op gebied van lunch (ja, lunch). Wanneer JJ de op maat gemaakte lunchtafel van Ronimo ziet, valt zijn mond open. Zo blijkt maar weer dat die indie-ontwikkelaars het alles behalve slecht voor elkaar hebben. Een volledig verzorgde lunch behoort tot de orde van de dag, daar waar iedereen op GK HQ z’n best moet doen om zijn plakjes kaas te verdedigen tegen kaasdieven.

De Blob, Awesomenauts en Swords and Soldiers

Het draait natuurlijk niet allemaal om de lunch, want games maken is waar Ronimo het beste in is. Jasper, één van de opperpapi’s van Ronimo, geeft JJ een rondleiding door de geboorteplaats van games als Swords and Soldiers en Ronimo’s huidige succesnummer Awesomenauts. De eerste game waar Ronimo Games – destijds onder de naam Banana Games – verantwoordelijk voor was, was De Blob. Na een telefoontje van THQ werd een nieuwe versie voor de Wii gemaakt, waarna de grondleggers van Ronimo genoeg geld hadden om hun hele operatie een upgrade te geven. Zo heeft de studio nu verschillende ruimtes, waaronder een lounge room en een kamer die speciaal ingericht is voor livestreams.

Ben je benieuwd hoe de studio van Ronimo Games eruit ziet, of wil je weten hoe deze indie-studio te werk gaat? Check dan deze “Premium: Hangen bij Ronimo Games in hartje Utrecht” en laat in de comments weten wat je van Ronimo en hun games vindt!

Loading...
 • Daan van den Brink

  Door wat technische issues is het vanavond nog niet mogelijk om het item in 1080p te checken. Morgen wordt dit z.s.m. gefixt!

  • Laidjon

   Ik wil niet klagen, maar zoveel items op 1 dag?! Goed bezig.

   • JJ

    Dat is wat Premium mogelijk maakt!

  • Haxanlord

   Hey Daan, ik heb dit al een maand of 2 sinds ik op de Ios11 beta zit, maar weet niet of dit aan jullie of Apple ligt.

   • Daan van den Brink

    Als het goed is ligt dit niet aan ons…het duurde toevallig bij dit item lang voordat ie eindelijk in 1080p op de site te plaatsen was, maar verder zou elk ander item gewoon in 1080p te zien moeten zijn.

  • Daan van den Brink

   Is nu opgelost! 🙂

 • sa_nl

  Mooi Item mannen.

 • Padawan1993

  Haha ze zijn sowieso al wel met een nieuwe game bezig. Die dude kan niet goed liegen.
  Leuk item trouwens!

  • Zrmi

   Tuurlijk zijn ze met nieuwe ideeën bezig. Meestal doen ze hier geen uitspraken over tot ze min of meer weten dat een game ook echt uit gaat komen. Heel veel ideeën waar ze aan werken komen waarschijnlijk niet eens uit.

 • Vet item. Ik Heb niet veel met ronino en awesomenauts maar vind het wel heel tof om de Inside van zo’n studio te zien.
  Erg sympathieke kerel ook.

 • Marthijn

  Goed item dit zeg! Geeft echt op een toffe manier het geeklife van de indie-devs weer. Toffe vent van Ronimo ook! chapeau!

 • mima kake

  Leuk hoor die achter de schermen Items. 😉

 • roeland

  Superleuk item weer! Misschien leuk om eens bij Tim Remmers en Team Reptile te gaan kijken? Zij hebben onlangs hun game Lethal League op de ps4 uitgebracht. Een soort pong/fighting game… Speel het om het te geloven. De pc versie was in ieder geval een groot succes en ze hebben zelfs meegedraaid in het competitieve wereldje van de fighting community. Ik denk dat die kant van het verhaal weer een tof item op zou kunnen leveren. Ik ben in ieder geval erg blij met dit soort ‘insider’ items 🙂

 • Steez977

  Leuk item!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord