Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Ken je deze nog: JJ en zijn vergeten XBOX games

Google Plus Jan Johan Belderok
Google Plus Jelle Kunst
09/01/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is tijd voor een ken je deze nog met deze keer Jelle en JJ die het hebben over ondergesneeuwde en minder bekende XBOX games. Microsoft is de laatste tijd niet al te sterk met hun exclusives maar dat is niet echt iets nieuws. Tien jaar terug waren ze zichzelf ook nog aan het ontdekken met welke games wel en welke games niet bij hun paste. Bekijk hier de gloednieuwe Ken je Deze nog? Over vergeten XBOX games.

XBOX games met een verhaal

Na Steven, Boris en de bloopers is het nu weer tijd voor JJ. Jelle en JJ zitten klaar op de bank om deze keer wat minder bekende XBOX games te bespreken. Sommige waren volledig ondergesneeuwd in die tijd terwijl andere simpelweg niet zo goed waren. Zo hebben de heren het bijvoorbeeld over Lost Odyssey. Een game ontwikkeld door Mistwalker Studios en door deze game zou Microsoft grip krijgen op de gameindustrie in Japan. Dit is ze helaas niet gelukt, de game was eigenlijk gewoon een rip-off van Final Fantasy (een game die wel heel populair is in Japan) en heeft het niet voor elkaar kunnen krijgen om de Japanners een XBOX 360 te halen.

Zitten hier games bij die jij wel hebt gespeeld en misschien zelfs helemaal fantastisch vond? Of missen er wat games die eigenlijk wel in het lijstje thuis horen? Laat het ons weten in de comments van “Ken je deze nog: JJ en zijn vergeten XBOX games”.

Loading...
 • Rotorkotor

  Waarom verdelen jullie de items zoals deze(die niet heel actueel zijn) wat meer over de tijdspanne van een maand) zodat we in van een week alle gamekings langs zien komen.
  Wat meer afwisseling van kings is veel interessanter.

  • JJ

   Omdat we verschillende opnamedagen hebben en mensen op vakantie zijn. Vandaar.

   • Rotorkotor

    Dat begrijp ik ,maar ziekte en vakantie mogen niet van invloed zijn op de content stream.
    En omdat er best wel wat items niet per se zeer actueel zijn is het helemaal niet zo verkeerd om wat vooruit te werken .

  • Hetwordtweerzomer

   zodat we in van een week alle gamekings langs zien komen. ?????

 • Nexxje

  Ik heb nooit een XboX gehad en als ik deze games zie , dan ben ik blij dat dat zo is geweest 😛

  • walterg

   Ninja Gaiden, Panzer Dragoon Orta, Project Gotham Racing (met name 2), Fable, Splinter Cell, Jet Set Radio Future, Shenmue 2 en (heb er zelf niets mee maar het schijnt wel populair te zijn) Halo 1 + 2. Plus de eerste iteratie van xbox live.

   De games die JJ heeft meegenomen zijn niet representatief voor het platform 🙂

 • Mabelisu

  Tof, bijna al deze games heb ik wel gespeeld. Voor de verandering, want meestal ken ik niet veel uit deze items. Lost Odyssee was totaal niet mijn ding, en N3 had ik, zoals hier ook gezegd wordt, gewoon een demo van op mn 360 staan die ik met enige regelmaat speelde om een beetje te raggen.

  Overlord vond ik echt fantastisch, en Two Worlds viel heel erg tegen. Two Worlds 2 schijnt stukken beter te zijn geweest.

 • Reill

  JJ: “En dan nu allemaal exclusives, ongelovelijk maar waar” om vervolgens 2 exclusives te laten zien haha 😛 Maar leuk item verder hoor! Zitten toch wel wat games tussen waar ik nooit van heb gehoord. Wist ook niet dat ze een exclusieve JRPG hebben gehad…Dat zal wel een flink verlies hebben opgeleverd.

  Er is toevallig nog afgelopen jaar 2 DLC pakketen gekomen voor Two Worlds 2 HD op Steam, 6 jaar na de release van de game. Ze hebben ook Two Worlds 3 aangekondigd. Komt naar verwachting in 2019 uit. En een remaster voor Two Worlds 2, met een nieuwe engine.

 • TwoWorlds 😛 Als je dat al tof vind, give Gothic2 en/of Elex a try

 • koekjew

  overlord was vet 😀

  • Steez977

   idd heb nog een gesigneerd (door het ganse team) exemplaar van op een GK event wat vroeger altijd in Delft was, maar naam vergeten.

   • koekjew

    nice 😀

 • RomeoNovember

  Zit er bij de verschillende settings die jullie in de studio gaan hebben ook een setting met gewoon een desk/tafel? Lijkt me toch wat makkelijker met dit soort items waarin je ongemakkelijk met blaadjes en hoesjes zit te kutten op een bank.

  Aantal leuke games die er tussen zitten, lost odyssey was echt fantastisch. De Xbox 360 had sowieso nog een paar toffe exclusieve jrpg’s, zoals Blue Dragon.

  • Kid MMXV

   Ik heb het idee dat de GK desk de verhuizing niet heeft overleeft.

   • Tom

    De GK desk heeft het zeker overleefd! Hij maakt deel uit van de andere 3 studiosettings die nog “under construction” zijn.

 • Kane888

  Stond ook ooit nog zo’n andere fighter jet game in de stijgers, weet de naam niet precies meer maar dit was de trailer, super vet:

  https://www.youtube.com/watch?v=jXYxX9YIvgo

 • andries.hoekstra

  Lost Odyssee was tof. Combat wat eentonig maar verhaal vond ik zo goed dat ik door speelde. Waren vier discs geloof ik?
  De minions uit Overlord waren grappig en de game had zeker iets. Beetje pikmin voor volwassenen zeg maar.

 • Jord-O

  Overlord 1 en 2 waren echt fucking vet!

 • Haxanlord

  JJ, in 2005 hadden we toch de Taliban?

 • Edwins1984

  Lost Odyssee, toffe game die ik helaas nooit heb uitgespeeld vanwege de brakke xbox360 hardware. Lawaai, red ring of death (4x), vastlopers…. vond het een hele toffe console maar de hardware zelf.. oef niet al te best. Verder veel mwoaah titels, destijds leuk om te doen maar als je er naar terug kijkt verre van bijzonder. Item is verder top!

 • Christiane

  Overlord was echt een toffe game, idd een beetje fable achtige wereld en die minions. Ik hoop echt dat ze daar nog een nieuwe game ooit van gaan maken (en van fable ook natuurlijk)

 • Gamer

  Hawx had ik ook twee keer gespeeld op de 360 ik heb die game nog steeds in mijn 360 collectie.

 • VapoChill

  Lost odyssey was een erg toffe jrpg, zelfs nog uitgespeeld.
  Alleen de turn based combat maakte de combat wel erg traag.
  Ze hadden ook nog Blue Dragon gemaakt.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord