Menu Premium

Zynga zet hoofdkantoor San Francisco te koop

Angelique Grift 23/02/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Zynga, bekend van de social-games als FarmVille, Mafia Wars en Treasure Isle, heeft vandaag bekend gemaakt haar hoofdkantoor te koop te zetten. Het pand in San Francisco is te groot geworden voor het aantal werknemers dat daar dagelijks zwoegt, dus hebben ze het gebouw in de spreekwoordelijke etalage gezet.

Toen Zynga in 2007 het levenslicht zag, is het bedrijf begonnen met een enorme groei. Dit kwam mede door de populariteit van haar Facebook-games. Helaas stopte deze groei in 2012, waardoor ook het aantal werknemers van ongeveer 3500 naar 2300 daalde. Deze daling is echter niet enige reden van de verkoop van het pand. Gezien vastgoed-prijzen in San Francisco enorm zijn gestegen in de afgelopen jaren, kan het hoofdkantoor een aardig centje meer waard zijn geworden. Hoewel het hoofdkantoor te koop is gezet hoeven de verhuisdozen niet ingepakt te worden. Wanneer er een koper is gevonden, is het plan van Zynga om het pand te gaan huren. Op deze manier kunnen de werknemers ongestoord in het kantoor blijven.

Ondanks dat het nu klinkt alsof het einde nabij is voor Zynga is dat niet het geval. De resultaten zijn de afgelopen kwartalen netjes break-even geweest en de ontwikkelaar schijnt nog meer dan 900 miljoen dollar te bezitten.

Bron: Venturebeat

Zynga zet hoofdkantoor San Francisco te koop

Zynga zet hoofdkantoor San Francisco te koop

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch