Menu Premium

Zachtronics dropt uit het niets een nieuwe game in Early Access

Reilly 05/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Zachtronics kan wel een eigenaardige studio genoemd mogen worden. De studio is bekend van haar complexe puzzel games en heeft ondertussen al een flink portfolio opgebouwd. Vaak gaan de puzzels over programmeren en scheikunde. Vandaag doet de studio haar nieuwste game uit de doeken: MOLEK-SYNTEZ. De game is per direct te verkrijgen op Steam.

MOLEK-SYNTEZ

In MOLEK-SYNTEZ moet de speler kleine moleculen met farmacologische eigenschappen ontwikkelen. Eigenlijk komt het neer op het maken van drugs. De oplossingen kunnen online gedeeld worden.

MOLEK-SYNTEZ is vooralsnog eerst als Early Access titel uitgekomen, maar dat zal niet lang het geval zijn. De Early Access periode zal ongeveer een maand duren. De game is dus eigenlijk al grotendeels af, maar mochten spelers nog wat bugs tegenkomen dan worden die dus even gefixt voor de officiële release. Gezien de korte duur van de Early Access periode zal de vraagprijs dan ook niet hoger worden bij de echte release. De game kost ook niet zo veel: €8,19.

Zachtronics

Voor console gamers zal de naam “Zachtronics” weinig zeggen. Toch is dit ondertussen wel een gevestigde naam geworden in PC-land. In sommige games, zoals bijvoorbeeld in TIS-100, moet een speler “hacken” of programmeren. In andere games neemt de speler de rol aan van een scheikundige, zoals bijvoorbeeld in SpaceChem. Kenmerkend is echter dat de games vrij complex zijn. Sinds de oprichting van Zachtronics brengt de studio meestal meerdere games per jaar uit. Afgezien van MOLEK-SYNTEZ bracht de studio dit jaar (nog maar een paar maanden geleden) ook nog Eliza uit, wat eigenlijk een soort uitstapje voor de studio was. Eliza is namelijk een visual novel – maar dan natuurlijk wel met een Zachtronics sausje erover heen.

Grappig feitje: Zachtronics heeft ook Infiniminer gemaakt. Deze game, die in 2009 werd uitgebracht, wordt veelal gezien als de game waar Notch door werd geïnspireerd om Minecraft te maken.

Infiniminer

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch