Menu Premium

Yu Suzuki wil “plicht vervullen” en Shenmue 3 maken

Gamekings Redactie 16/11/2010 0 Tweet Het Like/Deel Het

Yu Suzuki, geestelijk vader van Shenmue, wil graag zijn plicht vervullen en de derde Shenmue game maken. Of dit gaat gebeuren blijft natuurlijk de vraag, maar het feit dat Yu Suzuki samen met SEGA nu werkt aan ” Shenmue Town” is hoopgevend.

Eerder kondigde SEGA aan dat Yu Suzuki, bekend van spellen als Space Harrier, Hang On, Outrun en  Afterburner, niet meer bij het bedrijf in dienst was. Een samenwerkingsverband werd door het bedrijf echter niet uitgesloten, wat zich tot nu toe heeft gemanifesteerd in de mobiele game Shemue Town die later dit jaar in Japan moet verschijnen.

Shenmue 2 eindigde met een gigantische cliffhanger, en de fans willen dolgraag weten hoe het verhaal afloopt. Via het internet wordt al jarenlang door middel van petities getracht SEGA en Yu Suzuki te overtuigen van het belang van het derde deel in de Shenmue saga. Tienduizenden mensen tekenden de petities (including me), maar er is tot nog toe nog niks mee gedaan. Yu Suzuki bevestigde dat hij op de hoogte is van de petities en de grote vraag naar een passend slot in de serie, en wil “zijn plicht ten opzichte van de serie vervullen”.

Voor de mensen die onder een rots hebben geleefd Shenmue niet kennen: Shenmue zou oorspronkelijk Virtua Fighter RPG worden, maar werd uiteindelijk een nog veel ambitieuzer project, dat verschillende genres wist te combineren. De game was voor zijn tijd een van de duurste games qua ontwikkelingskosten, wat uiteindelijk de serie de nek omheeft gedraaid; SEGA kon het geld er niet uithalen met de sales. De gameplay zelf was een mix van Beat em up/RPG/Adventure/Detective in een stad die écht voelde als een levend geheel. Ook introduceerde de game Quick Time Events in cinematics zoals we die nu terugzien in games zoals resident evil 5. Het enige spel wat er een klein beetje bij in de buurt komt qua gameplay is Yakuza. Een héél heel klein beetje.

Je ziet het: ik kan dit nieuws niet al te objectief brengen als grote fan, maar na de game (deel 1 en 2) vorig jaar opnieuw uitgespeeld te hebben durf ik te zeggen dat zelfs nu nog dit spel de volle 60 euro waard is.

Meneer Suzuki, vervul uw plicht! ik kan niet wachten!

Uitspraken Yu Suzuki>bron:Kotaku

shenny

Shenmue2_Mar15

Shenmue 2 release trailer (2001)

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch