Menu Premium

Yooka-Laylee brengt het Banjo-Kazooie gevoel terug in 2017

Jeroen Wiersma 07/06/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Yooka-Laylee? Is dat zo’n gitaartje voor mensen met korte armpjes? Nee, het is de in ontwikkeling zijnde game van Playtonic Games die als een razende werd gebackt op Kickstarter, vanwege de belofte nieuw leven te blazen in de 3D-platformer, zoals we die kennen uit de hoogtijdagen van de Nintendo 64. Helaas iets later dan gepland, maar Yooka-Laylee brengt het Banjo-Kazooie gevoel terug in 2017!

De reden dat de crowd zo’n vertrouwen heeft in Playtonic Games, is omdat ze een aantal mensen in hun team hebben die ook verantwoordelijk waren voor Donkey Kong en Banjo-Kazooie. In de trailer kun je zien dat Yooka-Laylee de sfeer, met zijn kleurvolle spelwerelden, die we kennen van die games, lijkt te ademen en het belooft genoeg rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan zoals je mag verwachten van een dergelijke 3D action-adventure platformer. Opzij, opzij, opzij!

Voordat je op avontuur kunt met Yooka de kameleon en Laylee de vleermuis, zullen we wel iets meer geduld moeten hebben dan verwacht. De verwachte release voor de PC, PlayStation 4, Xbox One en Wii U is namelijk uitgesteld van oktober 2016 naar begin 2017. De reden? “Dit maakt het mogelijk voor ons om een betere game uit te brengen voor de duizenden fans die ons hebben gesteund tijdens de ontwikkeling.” Aldus Managing Director Gavin Pearce.

Mocht je één van de backers zijn van Yooka-Laylee, dan kun je wel nog steeds de beloofde speelbare demo verwachten die in juli uit zou komen. Verwacht jij dat Yooka-Laylee de verwachtingen waar kan maken?

Yooka-Laylee brengt het Banjo-Kazooie gevoel terug in 2017

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch