Menu Premium

WWE 2K14 verschijnt 29 oktober

Karim Shehata 14/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is bijna tijd voor een potje worstelen, want WWE 2K14 verschijnt 29 oktober voor de Xbox 360 en PlayStation 3. Nadat THQ helaas hard over de kop is gegaan, heeft Take-Two Interactive, moederbedrijf van uitgevers als Rockstar en 2K Games, de WWE franchise opgepikt. Eind dit jaar gaan we dus kennis maken met worstelen zoals 2K Games dat graag ziet.

Het inmiddels failliete THQ begon al in 2000 met de WWE-serie, dat toen nog onder de naam WWF door het leven ging. Met de titel WWF Smackdown! werd de eerste toon gezet voor een veelbelovende en langlopende serie aan gelicenseerde worstel games. De game, gelijknamig aan de licentie die uiteraard op de tv te bewonderen is, werd vooral een groot succes in de Verenigde Staten en zo volgde er dus meerdere WWF en later WWE games. Nu gaat Take-Two Interactive dus aan de haal met de licentie, waarvan we 29 oktober dit jaar het eerste resultaat gaan zien. Als we kijken naar bijvoorbeeld een sportgame als NBA 2K13, de basketbal game die volgens vele liefhebbers eigenlijk niet beter kan, moet dat toch goed gaan komen.

De game is uitbesteedt aan de Japanse studio Yuke’s. Deze studio heeft al aardig wat worstelgeweld op hun naam staan. In 1996 kwamen ze met hun eerste worstelgame genaamd Power Move Pro Wrestling. In 2000 kregen de Japanners voor het eerst een licentie in hun handen geduwd, en dat beviel ze goed. Na WWF Smackdown! volgden er vele games met de gelijknamige licentie, die zoals gezegd later veranderde in WWE. Niet THQ, maar 2K Sports houdt dit jaar alleen een oogje in het zeil bij de ontwikkeling van WWE 2K14.

Loop jij al warm voor de nieuwe WWE game?

WWE 2K14 verschijnt 29 oktober

WWE 2K14 verschijnt 29 oktober

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch