Menu Premium

Wii U versie van Project Cars uitgesteld naar 2015

Franky Mangal 11/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Project Cars is één van de games die op de afgelopen E3 een hele goede indruk maakte op racefans. Ontwikkelaar Slightly Mad Studios toonde een realistische trailer waarin diverse racevormen naar voren kwamen. Vandaag is bekendgemaakt dat Wii U bezitters, in tegenstelling tot de andere platformen, nog even geduld moeten hebben. Bandai Namco heeft de Wii U versie van Project Cars uitgesteld naar 2015. Dit heeft marketing directeur Lee Kirton van Bandai Namco UK via Twitter bevestigd.

Slightly Mad Studios’ aankomende titel laat je onder aan de raceladder starten en geeft je de mogelijkheid jezelf op te werken tot een ware Schumacher. Je creëert je eigen coureur en kunt vervolgens aan de slag met vele historische momenten. Je kunt ervoor kiezen om in één specifieke motorsport een legende te worden of om als veelzijdige coureur uit te blinken op meerdere vlakken. Op de E3 2014 kwamen verschillende takken van de motorsport in de game naar voren, van Formule-1 tot karten.

De indrukwekkende game zal ook gebruik gaan maken van de Oculus Rift Virtual Reality Set en gaat – weliswaar op de PC – een resolutie van 4K kunnen ondersteunen. Uitgever Bandai Namco, die eerder bekend heeft gemaakt de game te zullen uitgeven, is zeer te spreken over de techniek achter de game. Project Cars zal gebruik gaan maken van een revolutionair tijdsverloop en realistische klimaatsysteem bevatten. De ontwikkelaar belooft naast de visuele pracht en praal ook qua besturing en een legio aan tuning-mogelijkheden zich  te kunnen meten met andere topgames in het genre.

Al sinds 2011 werkt Slightly Mad Studios aan Project Cars. Deze ontwikkelaar heeft al diverse awards in de wacht weten te slepen en is vooral bekend geworden onder de vleugels van EA, waar ze in de Need for Speed franchise verantwoordelijk zijn voor de Shift-serie. Hoewel de game nu voor Wii U pas in 2015 gaat verschijnen, ligt hij voor de overige platformen nog wel op schema. In november van dit jaar komt Project Cars uit op de PC, PlayStation 4 en Xbox One.

Wii U versie van Project Cars uitgesteld naar 2015

Wii U versie van Project Cars uitgesteld naar 2015

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch