Menu Premium

VR game Apex Construct sales door het dak dankzij Apex Legends

Hylke Haagsma 18/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De VR Game Apex Construct verkoopt enorm goed, en dat dankzij mensen die eigenlijk Apex Legends willen! De bezoeken aan de steam pagina zijn gestegen met zo’n 4000 procent.

Apex construct voor de VR

Mocht je het zelf nog niet doorhebben Apex Construct is geen Battle Royale game. De game kwam uit in maart vorig jaar en heeft de afgelopen twee weken zo’n 4000 procent meer bezoekers op de steam-pagina. Ook heeft de game de afgelopen twee weken meer verkocht in China dan dat het deed in heel 2018. En dat doordat de naam een beetje overeen komt met Apex Legends. Wat een geluksvogels!

Een soortgelijke vormgeving als Apex Legends van Respawn Entertainment

Volgens de communicatie manager van Fast Travel Games, Andreas Juliusson, komen spelers die eigenlijk op zoek zijn naar Apex Legends bij Apex Construct terecht. Vervolgens betalen ze per ongeluk voor deze game. Dit omdat ze niet weten dat de populaire Battle Royale game Apex Legends gratis is. Wat ook een lastig iets is, is dat de logo’s van beide games best op elkaar lijken. Dit zorgt ook voor de nodige verwarring schijnbaar.

“Apparently people are prepared to buy what they think is Apex Legends for $29.99, even thought it’s a free-to-play title…most likely these units will be refunded, but our books look pretty good at the moment ;-)”, schreef hij op Reddit.

“The downside is that some buyers have been leaving negative reviews, feeling as if they’ve been scammed. “Fortunately the Steam Community team is looking into this right now. Somewhere, there are massive misunderstandings going on”, vertelde Juliusson.

Een behoorlijk komische situatie die de nodige ongemakken met zich meebrengt. Durft iemand van jullie op te biechten dat hij dezelfde fout heeft gemaakt? En kunnen jullie het je voorstellen? Als we de logo’s en het lettertype van Apex Construct zo zien dan vinden we het niet totaal ondenkbaar dat het zou kunnen gebeuren met een biertje achter de kiezen.

Apex Legends

Zouden jullie je ook kunnen vergissen tussen de twee games als je dit zo ziet?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch