Menu Premium

Verkoop van de Kingdoms of Amalur IP wekt interesse op

Karim Shehata 20/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

In 2011 kwamen ontwikkelaars 38 Studios en Big Huge Games onder leiding van Electronic Arts met de game Kingdoms of Amalur: Reckoning. De game werd redelijk goed tot goed ontvangen bij de media, maar financieel succes bleef uit. Wat er voor zorgde dat 38 Studios en Big Huge Games hun deuren konden sluiten. Aangezien 38 Studios nog altijd een lening van 130 miljoen heeft openstaan bij de State of Rhode Island, wordt nu de Kingdoms of Amalur IP verkocht. Curt Schilling, de baas van 38 Studios, kan in ieder geval een beetje aan ademen toe komen, want de verkoop van de Kingdoms of Amalur IP wekt interesse op.

Hoeveel de Kingdoms of Amalur IP moet opleveren is nog niet bekend, maar volgens de rechter die over deze zaak gaat moet het toch een redelijk gat gaan dichten. “Wie weet wat de IP uiteindelijk gaat opleveren, er is in ieder geval interesse in de Kingdoms of Amalur franchise”, aldus advocaat Richard J. Land.

38 Studios’ baas Curt Schilling heeft in het verleden zelfs zijn eigen spullen in de verkoop gezet, om wat van de schuld te kunnen terugbetalen. Deze wanhopige poging lijkt inmiddels echter mislukt, aangezien er nog steeds een waanzinnige schuld openstaat van zoals gezegd 130 miljoen dollar.

Nadat, bijvoorbeeld THQ failliet was verklaard, kwamen er al wat grote IP’s op straat te liggen zoals Darksiders, Saints Row en de WWE franchise. Nu ligt er dus een IP vol potentie op straat, maar de vraag is vooralsnog wie deze franchise gaat oppakken. Zoals gezegd is er interesse, maar het is nog niet bekend van welke uitgever en/of ontwikkelaar. Misschien worden we aanstaande woensdag wat wijzer, als er een nieuwe zitting plaatsvindt over deze zaak.

Welke uitgever zie jij het liefste verder gaan met de Kingdoms of Amalur serie?

Verkoop van de Kingdoms of Amalur IP wekt interesse op

Verkoop van de Kingdoms of Amalur IP wekt interesse op

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch