Menu Premium

Ubisoft website is gehacked

Gamekings Redactie 02/07/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

We leven in een tijdperk waarin alles via internet gaat. Er kan bijvoorbeeld steeds minder contant betaald worden, geld wordt slechts een nummer opgeslagen op een pasje en banken verdwijnen uit het straatbeeld. Ook in de game-industrie verschuift alles zich steeds meer naar het wereldwijde web. Als het aan uitgevers ligt, worden games ook alleen maar via internet verkrijgbaar. Het is dat veel mensen er nog niet aan toe zijn, want anders zou het allang het geval zijn. Wat ze vergeten is dat er ook nadelen aan het internet zitten. Wanneer er iets schort aan de beveiliging kunnen gegevens op straat komen te liggen. Zo ook bij een van de grootste uitgevers in de game-industrie. Het is bijna ironisch te noemen dat het juist hen overkomt, gezien zij verantwoordelijk zijn voor de game waarin een hacker de hoofdrol speelt. De Ubisoft website is gehacked, alsof het een reclamestunt is voor Watch Dogs.

Jammer genoeg is niets minder waar en het blijft dan ook een discussiepunt. Velen zijn klaar voor een toekomst waarin alles digitaal is, maar er zijn er ook genoeg die dat graag nog ver van hun bed zien. Met alle gemakken die het met zich meebrengt zijn er ook nadelen. Iedereen die de game-industrie een beetje volgt, kan zich nog wel herinneren hoe het twee jaar geleden fout ging bij Sony. Bij een inbraak op het PlayStation Network waren er persoonsgegevens van 77 miljoen gebruikers buitgemaakt en moest Sony met de billen bloot. Tussen de persoonsgegevens die waren buitgemaakt zaten ook creditcardgegevens, waardoor velen in angst zaten of hun geld nog wel veilig was. Het zorgde voor een hevige discussie of we, als gehele mensheid, onze gegevens wel aan grote bedrijven kunnen toevertrouwen. Veel mensen zijn sindsdien een stuk voorzichtiger met hun informatie, waardoor het een goede geheugensteun is geworden voor velen.

Bij Ubisoft is het gelukkig minder erg. Het gaat om een minder groot probleem dan Sony destijds, maar hackers hebben zichzelf toegang verschaft tot een van websites van Ubisoft. Ondertussen heeft Ubisoft actie ondernomen en het lek gedicht. Doordat de hackers lang genoeg toegang hadden, zijn er persoonsgegevens ontvreemd. Het is nog onduidelijk of het ook om Uplay-accounts gaat, naast de accounts voor de Ubisoft-websites zelf. Het is opmerkelijk dat Ubisoft zelf niet duidelijk maakt om welke website het precies gaat, dat zijn ze hun trouwe gebruikers toch wel verschuldigd?

Experts op het gebied van veiligheid raden iedereen die gebruik maakt van Uplay of de Ubisoft-websites aan om hun wachtwoord te wijzigen. Mocht je hetzelfde wachtwoord ook voor andere websites gebruiken, is het handig om ook daar je account van een ander wachtwoord te voorzien. Het goede nieuws is dat er geen betaalinformatie als creditcardgegevens zijn opgeslagen bij Ubisoft, waardoor de schade al aanzienlijk beperkt blijft. Laat dit een les zijn voor elk groot bedrijf, want dit willen we niet elke week meemaken.

Ubisoft website is gehackt

Ubisoft website is gehackt

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch