Menu Premium

The Witcher 3 komt mogelijk naar de Switch

Hylke Haagsma 18/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het gerucht ging al een tijdje rond, maar een vacature lijkt opnieuw weer te duiden op een Nintendo Switch-versie van The Witcher 3. Hallelujah! Deze ijzersterke game lijkt ons namelijk prima geschikt voor de ‘handheld’ van Nintendo.

Eind vorig jaar ging het gerucht ook al rond. Toen plaatste een Franse retailer een Switch-versie van het spel samen met Assassin’s Creed 3 op hun website. Die laatste game is inmiddels bevestigd. Dit gebeurde afgelopen week tijdens de Nintendo Direct. Mogelijk zit er dan dus ook een Switch versie van The Witcher aan te komen. Een plus een is immers twee. Bovendien, laten we eerlijk zijn, zien een draagbare versie van The Witcher 3 ietsje meer zitten dan de Assassin’s op Switch.

Vacature zorgt voor geruchten over Switch versie

Maar er is nog een aanwijzing. Dit keer heeft het Youtube kanaal Doctre81 een video geupload waarin hij laat zien dat GOG Galaxy een vacature geplaatst heeft voor een software ontwikkelaar. In de vacature worden meerdere platformen genoemd, ook de Nintendo Switch.

GOG Galaxy is eigendom van CD Projekt Red en er is een game-launcher waarop spellen gekocht en en ook gespeeld kunnen worden. Grote titels van Ubisoft of Activision zijn hier (nog) niet te vinden. Maar het platform heeft sinds 2012 het assortiment uitgebreid tot ruim 2000 games. Er zijn onder andere wel oudere spellen uit the Witcher serie te vinden.

 

Vooralsnog is The Witcher dus nog te spelen op de PC, Xbox One en PlayStation 4. Maar daar kan dus (hopelijk) verandering in komen. Een vierde deel hoeven we voorlopig nog niet te verwachten, aangezien CD Projekt Red bezig is met Cyberpunk 2077.

Is The Witcher 3 een game die je graag naar de Switch ziet komen? Of hou je het op je Nintendo consoles liever bij Mario Party en Mario Kart? Laat het ons even weten in de comments.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch