Menu Premium

The Division bestverkopende nieuwe IP in eerste week

Angelique Grift 15/03/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Gisteren meldden we al dat de verkoop van Tom Clancy’s The Division uitstekend verloopt in Groot-Britannië. Het heeft daar namelijk een record verbroken. Vandaag kunnen we melden dat de RPG-shooter nog een record verbroken heeft, want The Division is de bestverkopende nieuwe IP in een eerste week, met een opbrengst van  330 miljoen dollar.

Niet alleen financieel is de game succesvol. Ook is het records aan het verbreken in het aantal uren dat gamers online spenderen aan de shooter, alsmede de hoeveelheid spelers die tegelijk online zijn; de piek lag op 1,2 miljoen spelers gedurende het weekend, en in totaal is er voor meer dan 100 miljoen uur gespeeld. Volgens Vice President of Online Services Stephanie Perotti is dat vooral te danken aan de investeringen die gedaan zijn in de online infrastructuur. Hierdoor is de online game-ervaring één van de beste in de industrie en voldoet hij aan de eisen van de gamer.

Ubisoft kan trots zijn op dit resultaat, maar zelf focust de ontwikkelaar meer op de ervaring van de gamers. CEO van Ubisoft Yves Guillemot zegt in een persbericht dat hij erg trots is op zijn team, dat een game heeft weten te ontwikkelen die de gamer prikkelt, meevoert in de speelwereld en graag deelt met zijn vrienden. Ook is hij erg dankbaar voor de steun en feedback van de gamers tijdens de ontwikkeling ervan.

De eerste paar weken zijn net verstreken en er is nu al dermate veel lovend nieuws over Tom Clancy’s The Division geweest, dat de toekomst meer dan rooskleurig lijkt voor deze game. Ben jij net zo lovend of heb jij nog je bedenkingen? Laat het weten in de comments!

Bron: DualShockers

The Division bestverkopende nieuwe IP in eerste week

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch