Menu Premium

Steam telt in China slechts een armzalige 53 games

Jan Johan Beldrok 10/02/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als je games maakt of verkoopt dan ben je gek als je jezelf niet ook op de Chinese markt begeeft. Dat zag Valve ook in. En dus is het Steam-platform vanaf deze week ook online te bezoeken voor de dikke miljard Chinezen die er zijn. Als je echter denkt dat het hier een paste-copy van de Westerse versie betreft, dan heb je buiten de macht van de Chinese regering gerekend. Er staan namelijk maar 53 games op. 53! Terwijl er voor ons 10.236 titels bereikbaar zijn. Arme Chinezen.

Alleen Dota2 en Counter-Strike doen er op Steam China een beetje toe

Als je kijkt naar het aanbod, zie onderstaand screenshot, dan is het niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk niet veel. DotA2 en Counter-Strike Global Offensive zijn de twee grote namen in het rijtje van 53. En we hebben een donkerbruin vermoeden dat niet alle Chinezen op die twee games zitten wachten. De reden voor de geringe omvang van het aanbod is dat elke game die op Steam in China wil komen, eerst door de overheid moet worden gecheckt. En vrijwel allemaal komen ze (tot nu toe) niet door die test heen. Vanwege de mate van geweld, de verhaallijn die hen niet aanstaat of de te gewelddadige gameplay. De Chinese overheid vindt niet veel goed. En dan hou je dat armzalige aanbod van 53 games over. Wat wel fijn is voor de gamers die last hebben van een ernstige vorm van keuzestress.

Het lijkt wel 2008

Mocht je zelf nu zoiets hebben van hé, 10.000 games, dat is mij te veel, doe mij maar de keuze uit 53 titels, dan kun je hier terecht. Zo is Steam in 2008 immers ook begonnen. Deze link is ook toegankelijk voor internationale bezoekers. Wel geen rare dingen zeggen over Xi Ji Ping en zijn gelijkenis met Winnie de Poeh of het lot van de Oeigoeren. Anders zit je straks zelfs opeens in een Goelag…

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch