Menu Premium
Loading...

StarCraft 2: Heart of the Swarm Social Features Trailer

Gamekings Redactie 01/02/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De release van de eerste uitbreiding van StarCraft 2 komt langzaam dichterbij, maar gelukkig kun je nu jouw dagelijkse dosis updates krijgen met de StarCraft 2: Heart of the Swarm Social Features Trailer. Developer Kevin Johnson legt namelijk uit hoe de sociale features van de game helemaal opnieuw zijn vormgegeven en zijn uitgebreid.

Als de naam Kevin Johnson jou niets zegt, klinkt misschien de titel ‘Cloaken’ je wel bekend in de oren. Geheel volgens Blizzard haar stijl, is deze developer op de forums namelijk ook vooral bekend onder zijn nickname. Hoe dan ook: Cloaken weet alles van de sociale features van StarCraft 2: Heart of the Swarm en wil jou daar graag alles over vertellen.

Het eerste wat meteen op de schop ging, was de user interface van het startmenu. Voorheen moest je namelijk via menuutjes naar de custom game mode, mocht je dat online willen spelen. Nu hoeft dat niet meer, want deze knop is prominent naast een schitterende 3D-render van Kerrigan geplaatst. Volgens Cloaken kun je nu als speler met een enkele klik op elk belangrijk scherm komen, waardoor je sneller de game daadwerkelijk kunt gaan spelen.

Aan de andere kant van de Queen of Blades zie je een geheel nieuw menu. Via dat systeem zijn de clans en groups beschikbaar. Deze twee ‘guilds’ zijn nu nog ongeveer hetzelfde: ze hebben unieke chatkanalen onder de leden en vormen een verbintenis tussen een groep spelers. Clans zijn unieker, omdat je ze zelf exclusiever kunt maken. Door het bijvoorbeeld te personaliseren met een tag, kun je altijd gemakkelijk jouw teamleden vinden. Check een preview in de StarCraft 2: Heart of the Swarm Social Features Trailer. Cloaken wil clans in de toekomst verder uitbouwen en het systeem gebruiken om e-sports en competatieve spelmogelijkheden te ondersteunen.

Een andere nieuwe feature is ‘players near you’. Dit LAN wat eigenlijk geen echt LAN is, vindt medespelers op een lokaal netwerk. Door StarCraft 2 aan te zetten op de campus van jouw universiteit of school, zie je zo bijvoorbeeld mensen die in de buurt ook de RTS van Blizzard spelen. Ben je niet zo sociaal of zijn de mensen in jouw omgeving zergling rushende bronzeleaguers, dan kun je de feature natuurlijk ook uitzetten. In de StarCraft 2: Heart of the Swarm Social Features Trailer vertelt Kevin ‘Cloaken’ Johnson jou alle details.

StarCraft 2: Heart of the Swarm Social Features Trailer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch