Menu Premium

Square Enix sluit cloud gaming-bedrijf Shinra Technologies

Mark Bischoff 06/01/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het jaar is nog maar net begonnen of de eerste sluiting van 2016 is een feit. Het gaat om het cloud gaming-bedrijf Shinra Technologies dat onder de vlag werkte van Square Enix.

Destijds deed Shinra Technologies de uitspraak dat ze “the next evolution of gaming” waren. Met de kracht van één supercomputer in de cloud zouden nieuwe baanbrekende ervaringen gecreëerd kunnen worden die met de huidige technologie in het gamelandschap nog niet mogelijk waren. Het zou niet alleen de volgende stap zijn, maar een doorbraak voor de hele industrie.

Shinra Technologies werd voor het eerst aangekondigd op de Tokyo Game Show van 2014. Het bedrijf is sindsdien druk bezig geweest met het zoeken van  investeerders om de ideeën verder te kunnen uitbouwen. Vandaag is naar buiten gekomen dat deze zoektocht tot op heden niet is gelukt en dat Square Enix het bedrijf nu sluit. Het verlies van de twee vestigingen in New York en Japan wordt geschat op ruim 15,5 miljoen euro.

Denk jij dat het idee van één supercomputer in de cloud wel kans van slagen had gehad? Laat het ons weten in de comments!

bron: Eurogamer

Square Enix sluit cloud gaming-bedrijf Shinra Technologies

Square Enix sluit cloud gaming-bedrijf Shinra Technologies

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch