Menu Premium

Sony richt zich met de PS4 op Wii-bezitters zonder Xbox 360 of PS3

Gamekings Redactie 15/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het mag dan nog een paar maanden duren voor de nieuwe console van Microsoft hier in Nederland in de winkels ligt, wereldwijd is de console wars al stevig gaande. Tijdens de race om verkoopcijfers van de vorige generatie consoles wist de Wii de Xbox en de PlayStation het nakijken te geven. Sony is van plan om deze keer de race te gaan winnen, want het bedrijf richt zich met de PS4 op Wii-bezitters die geen Xbox 360 of PlayStation 3 in huis hebben.

In een interview met Eurogamer vertelt Andrew House, de CEO van Sony Computer Entertainment, dat er voor hen een grote kans is om nu, vroeg in de levenscyclus van de console, een publiek binnen te halen wat enkele jaren geleden koos voor de Wii. Volgens House laat de data zien dat een hoop mensen die op zoek zijn naar een all-round media-apparaat de overstap van Wii naar PlayStation 4 al gemaakt hebben. House erkent dat het doel van de PlayStation allereerst bij de games ligt, maar dat Sony het potentieel van de console als media-apparaat niet uit het oog is verloren.

House ziet ook nieuwe mogelijkheden om zowel oude als meer recente franchises op te poetsen en opnieuw uit te brengen. In het interview zegt hij: “Disney is het beste voorbeeld, niet? Ze nemen klassieke content en herintroduceren het met de tijd bij een nieuw publiek.” Als voorbeeld noemt hij The Last of Us Remastered, waarvan het origineel op de PlayStation 3 vandaag goud is gegaan voor zijn debuut op de PlayStation 4. Volgens Sony zijn er een hoop mensen die de game nog niet gespeeld hebben, omdat ze nooit in het bezit zijn geweest van een PlayStation 3, maar nu wel een PlayStation 4 in huis hebben. Ook oudere games zouden wat Sony betreft hun weg kunnen vinden naar de nieuwe PlayStation 4. De game-industrie is nog niet zo heel oud en we krijgen volgens House nu pas mensen die nostalgische waarde gaan toekennen aan games en ze opnieuw willen zien verschijnen.

Sony zelf is erg tevreden met hoe het gaat met de PlayStation 4. Aan het eind van het afgelopen financiële jaar verwachtte Sony zo’n 5 miljoen exemplaren verkocht te hebben. Het bleken er 7 miljoen te worden. Voorlopig heeft het bedrijf in ieder geval nog genoeg ideeën voor de toekomst van het apparaat!

Sony richt zich met de PS4 op Wii-bezitters zonder Xbox 360 of PS3

Sony richt zich met de PS4 op Wii-bezitters zonder Xbox 360 of PS3

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch