Menu Premium

SEGA kondigt Company of Heroes 2: The Western Front Armies aan

Lisette Atsma 28/03/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

De eerste uitbreiding van Company of Heroes 2 is een feit. SEGA kondigt Company of Heroes 2: The Western Front Armies aan als eerste uitbreiding voor de real-time-strategy game voor de PC. Deze nieuwe content is gefocust op het uitbreiden van het multiplayer-gedeelte van de game omdat de multiplayer fanbase meer geëngageerd zou zijn volgens producer Greg Wilson.

Company of Heroes 2 kreeg behoorlijk wat kritiek te voorduren van de Russisch sprekende gamers voor hun representatie van de Sovjet Unie aan wiens kant je de game speelt. Het zou de realiteit niet weergeven en opgebouwd zijn uit mythen en clichés. Als gevolg hiervan werd de verkoop van Company of Heroes 2 gestaakt in Rusland. Dit weerhield de game er in andere landen echter niet van goed verkocht te worden, en er gingen meer dan 380.000 exemplaren over de toonbank in de eerste vijf dagen van release.

Toch lijkt Relic Entertainment met de uitbreiding terug te gaan naar de veilige formule van het Westerse front. The Western Front Armies is namelijk een multiplayer-uitbreiding waarin je kunt kiezen uit een Amerikaanse krijgsmacht, of de Duitse Oberkommando West. Beide eenheden kunnen los van elkaar aangeschaft worden of samen als bundel. The Western Front Armies is overigens ook nog eens een standalone uitbreiding. De uitbreiding kan dus gespeeld worden zonder dat je Company of Heroes 2 aan hoeft te schaffen. Dit wordt natuurlijk wel aangeraden door Relic Entertainment en SEGA, want je mist natuurlijk een groot deel van de ervaring zonder de complete game. De kans is groot dat dit zo gedaan is in de hoop deze content wél in Rusland acceptabel te maken en zo de beschadigde reputatie van Company of Heroes in het land te verbeteren.

Game director Quinn Duffy zegt dat deze uitbreiding een reactie is op het verzoek van fans naar de geallieerde strijdmachten uit de eerste game en dat ze voor verdere uitbreidingen ook een luisterend oor openhouden voor de wensen van gamers. Company of Heroes 2: Western Front Armies verschijnt in juni dit jaar voor de PC.

SEGA kondigt Company of Heroes 2: The Western Front Armies aan

SEGA kondigt Company of Heroes 2: The Western Front Armies aan

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch