Menu Premium

Resolutie verkoopt geen games zegt Far Cry 4 ontwikkelaar Hutchinson

Lisette Atsma 27/10/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Alex Hutchinson, wie als creative director werkt aan Far Cry 4, heeft gezegd dat de vraag ‘1080p of niet 1080p?’ absoluut niet interessant is, want alleen resolutie verkoopt geen games. Volgens hem is het enthousiasme voor hoge kwaliteit graphics aan het verdwijnen en is het moeilijk mensen nog omver te blazen met erg goede graphics.

Hutchinson vindt het maar een raar idee dat mensen het leuk vinden retro en pixel games te spelen, maar vervolgens een punt gaan maken van de resolutie van een nieuwe game. Alsof het feit dat een game 1080p is of niet, een reden vormt om deze niet te kopen. Volgens Hutchinson is er echter een kleine groep gamers, die graag zijn woordje klaar heeft staan en er snel een heisa van wil maken, terwijl het merendeel van de gamers de game simpelweg koopt of niet koopt, maar dit in alle stilte doet en zeker niet op basis van de resolutie.

Er is immers iets goed fout als we als gamers de gedachte hebben van: ‘Yippie! Precies dezelfde game als ik eerst had, maar nu is de resolutie 2x zo hoog, in plaats van dat je een compleet nieuwe draai krijgt in een nieuwe game.’ Hij gelooft er zelf namelijk helemaal niks van dat de mensen die schreeuwen over het verschil in resolutie een meerderheid is. “Om het verschil te zien op iets als een 4K tv moet je minstens 3,5 meter van je televisie af zitten, wie heeft daar nou de ruimte voor?”

Toch zal het heel erg van de persoon afhangen. Waar de één een fetisj heeft voor het getal 1080, maakt het voor de ander geen zak uit of een game in 1080p of 900p draait.

Resolutie verkoopt geen games zegt Far Cry 4 ontwikkelaar Hutchinson

Resolutie verkoopt geen games zegt Far Cry 4 ontwikkelaar Hutchinson

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch