Menu Premium

Rechtszaak tegen Oculus-oprichter Palmer Luckey gaat door

Franky Mangal 20/01/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

De makers van Oculus VR hebben het er maar druk mee. De release van de Oculus-hardware staat gepland voor Q1 2016 en is dus aanstaande, maar ondertussen loopt er ook nog een rechtszaak tegen Oculus-oprichter Palmer Luckey. Een rechter in de V.S. heeft nu bepaald dat een deel van de rechtszaak doorgang kan vinden.

Het gaat hier om een aanklacht wegens contractbreuk tegen oprichter Palmer Luckey. In de contractbreukzaak zou Palmer Luckey veel vertrouwelijke bedrijfsinformatie van Total Recall Technologies hebben gebruikt voor eigen onderzoek, waaruit uiteindelijk Oculus Rift is ontstaan. Total Recall beweert over deze informatie geheimhoudingscontracten met Luckey te hebben afgesloten, maar die ontkent in alle toonaarden, en beweert dat bedrijven alleen maar geld willen verdienen aan de lucratieve deal die hij heeft gesloten met Facebook.

In 2014 werd Oculus VR overgenomen door Facebook voor een bedrag van 2 miljard dollar; de eerste hardware-deal die Facebook ooit afsloot. Andere aanklachten, waaronder eentje van Total Recall Technologies wegens fraude,  zijn tot dusverre ongegrond verklaard.

Hoe de zaak zich nu verder gaat ontwikkelen is natuurlijk afwachten. Zowel Facebook, de eigenaar van Oculus VR, als de advocaten van Total Recall Technologies hebben nog niet gereageerd op de berichtgeving. Het is te hopen dat het geen invloed gaat hebben op de release van de consumentenversie van Oculus Rift.

Bron: Reuters

Rechtszaak tegen Oculus-oprichter Palmer Luckey gaat door

Rechtszaak tegen Oculus-oprichter Palmer Luckey gaat door

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch