Menu Premium

Psyonix weet hoe PS4/Xbox One cross-play gaat werken

Karen Koch 21/03/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nog niet zo heel lang geleden werd bekend gemaakt dat Psyonix, de ontwikkelaar van Rocket League, aan het werk was aan een cross-play functie voor de Xbox One. Hiermee zouden Xbox One-eigenaren ook tegen mensen met een PC, Steam of zelfs PlayStation 4-versie van Rocket League moeten kunnen spelen. Nu blijkt dat Psyonix al een stuk verder is dan alleen een aankondiging over deze functionaliteit: ze weten al hoe het in elkaar moet steken!

De technologie is er, de kennis is er, en de motivatie om het werkend te krijgen is er al helemaal. Wat ontbreekt er dan nog? Juist ja. Contracten en bureaucratie. De andere partijen moeten nog instemmen met het openstellen van hun netwerken voor de Xbox One-gamers, al geldt deze afspraak voornamelijk voor Sony. PC gamers zullen binnenkort waarschijnlijk al kunnen Rocket League-en met hun vrienden met een Xbox One. Zodra dit is gebeurd, kan het allemaal enorm snel gaan. Dit ook omdat Psyonix ervan overtuigd is dat deze cross-play functionaliteit essentieel is voor de levensduur van Rocket League op de Xbox One. Hoe meer mensen om tegen te spelen, hoe langer de game in de lucht zal blijven.

Het is dus slechts een kwestie van tijd, veel minder tijd dan gedacht, voordat iedereen met elkaar kan gamen. Is dit een goede stap in de evolutie van gaming?

Bron: GameSpot

Psyonix weet hoe PS4/Xbox One cross-play gaat werken

Psyonix weet hoe PS4/Xbox One cross-play gaat werken

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch