Menu Premium

Project Scorpio is geen grap en komt naar ons toe in 2017

Samuel Boyd 13/06/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Microsoft opende hun E3 persconferentie al goed met de aankondiging van de Xbox One S, de sexy variant van de Xbox One. Maar daar blijft het niet bij, we kunnen ons ook gaan verheugen op een krachtigere variant van de Xbox, namelijk de Xbox Scorpio.

Zoals vaak het geval is bij de E3, hingen de geruchten al weken voor het evenement in de lucht, en ze blijken in dit geval aardig accuraat te zijn; tot de naam aan toe. De Xbox Scorpio komt met zo’n zes keiharde teraflops, wat mogelijk wordt gemaakt door onder andere een nieuwe octo-core processor en videokaart. Even ter vergelijking, de Xbox One heeft zo’n anderhalf teraflops, een aardig schril contrast. Gelukkig voor alle Xbox One bezitters, zullen hun Xbox One accessoires en games ook te gebruiken zijn met de Xbox Scorpio.

Menigeen ontwikkelaar kwam aan het woord in de aankondiging van de nieuwe console. Zo ook Bethesda’s Todd Howard die meer uitlaat over wat zij met de nieuwe console zullen gaan doen. “Voor Fallout 4 in VR is nou eenmaal een sterkere console nodig, de Xbox Scorpio brengt hele nieuwe mogelijkheden”, aldus Howard. Phil Spencer, hoofd van Xbox, laat weten dat de Xbox Scorpio dan ook speciaal voor doeleinden als VR- en 4K-gaming ontworpen is.

Phil Spencer benadrukt verder nog even dat de Xbox Scorpio de krachtigste console is die tot nu toe is gemaakt. Nu is het wachten tot wat Sony laat zien van de vermeende PlayStation 4K, om te kijken of deze uitspraak stand houdt. Hier kunnen we wellicht nog even op wachten, gezien Sony heeft aangegeven niet de console uit de doeken te doen op de E3.

Een releasedate of prijs wordt helaas niet bekend gemaakt, wel moet de console uitkomen in 2017. Ben jij al helemaal hyped om de Xbox Scorpio, of wacht je nog even op de PlayStation 4K? Laat het ons weten in de comments!

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch