Menu Premium

PlayStation 4 zal in Europa niet uitgesteld worden naar 2014

Karim Shehata 14/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Volgende week dinsdag gaat het los, want dan gaat Microsoft hoogstwaarschijnlijk de nieuwe Xbox aankondigen. Ook Sony weet dat. Aangezien het verleden nog wel eens bewezen heeft dat Sony wat laat komt met een nieuwe PlayStation, zullen ze er dit keer voor zorgen dat de console in ieder geval niet later dan die van Microsoft komt. “De PlayStation 4 zal in Europa niet uitgesteld worden naar 2014,” aldus een insider van Sony.

Een insider van Sony heeft volgens enkele media tegenover CVG gemeld dat dit keer Europa en de Verenigde Staten de hoogste prioriteit hebben. Hoewel de verkopen van de Xbox 360 en PlayStation 3 dicht bij elkaar liggen, heeft de Xbox op de belangrijkste markten het meeste verkocht. In de Verenigde Staten zou de Xbox 360 er al 40 miljoen verkocht hebben, terwijl de PlayStation 3 daar nu op 25 miljoen staat. Ook in Groot-Britannië staat Microsoft enkele miljoenen voor op Sony: de Xbox 360 verkocht er daar al 8 miljoen, terwijl de PlayStation 3 het vooralsnog moet doen met 5 miljoen.

Eerder ging er een gerucht dat Sony misschien in de launch window van de PlayStation 4 wat leveringsproblemen zou kunnen hebben. Als dat het geval is, zullen Europa en de VS nog altijd de hoogste prioriteit krijgen, zo claimt de insider van Sony. Waar het verleden uitwees dat Japan altijd als eerste met een nieuwe PlayStation aan de slag kon, lijkt Sony nu in te zien dat er in het Westen ook zeer veel vraag is naar de PlayStation 4 en daar veel geld te verdienen valt.

PlayStation 4 zal in Europa niet uitgesteld worden naar 2014

PlayStation 4 zal in Europa niet uitgesteld worden naar 2014

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch