Menu Premium

Playlogic staat op omvallen?

Boris van de Ven 27/07/2010 0 Tweet Het Like/Deel Het

Volgens een artikel in het games vakblad Control Magazine staat de Nederlandse uitgever en developer PlayLogic op het randje van omvallen. Het bedrijf heeft het afgelopen jaar een verlies van 20 miljoen dollar geleden en de inkomsten die werden behaald uit de game Fairytale Fights zijn nog altijd niet uitbetaald door de distributeur Koch Media. Inmiddels is de website van Playlogic niet langer online en via twitter gaan de geruchten dat werknemers hun salaris al maanden niet uitbetaald hebben gekregen.

Het bedrijf behaalde de magere resultaten onder andere doordat de belangrijkste game van het jaar, het in Breda geproduceerde Fairytale Fights, het beduidend minder goed deed aan de kassa’s dan vooraf gedacht. Eerder al zei directeur Rogier Smit dat met een nieuw IP nauwelijks te concurreren valt tegen heavy hitters als Modern Warfare 2 en Assassin’s Creed 2, die voor sterk gereduceerde prijzen werden verkocht. Extra wrang is dat de verkopen die wel gegenereerd zijn in Europa via distributeur Koch Media nog steeds niet zijn uitbetaald. Playlogic is inmiddels een procedure gestart om het geld alsnog te ontvangen.
Link: http://control-online.nl/gamesindustrie/2010/07/27/playlogic-in-zwaar-weer-na-weer-verlies/

Als de Nederlandse uitgever daadwerkelijk omvalt dan zou dat een zwaar verlies zijn voor de Nederlandse gamesindustrie. Na Guerrilla Games is Playlogic de grootste studio in ons land. De studio heeft in de afgelopen jaren een boel kritiek gekregen omdat het eigenlijk nooit in staat is gebleken om een aantal goede games te produceren. Het afgelopen jaar liet Playlogic zien dat ze wel in staat waren om te veranderen toen ze op de proppen kwamen met Fairytale Fights. Helaas bleek dat waarschijnlijk dus te laat.

playlogic

Playlogic werd in één klap wereldberoemd toen ze tijdens de E3 in 2004 een Boothbabe zonder ondergoed introduceerden
.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch