Menu Premium

Paradox Interactive koopt White Wolf Publishing

Gamekings Redactie 29/10/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Zoals wel vaker gebeurt in de gaming industrie zijn er wederom twee bedrijven één geworden. Het Zweedse Paradox Interactive heeft namelijk White Wolf Publishing overgenomen. White Wolf Publishing, dat in 1991 is opgericht, is bekend van onder andere de games Werewolf: The Apocalypse en natuurlijk ook Vampire: The Masquerade. Door de overname zijn de rechten van alle games die uitgegeven zijn door White Wolf Publishing nu in handen gekomen van Paradox Interactive.

Dat er een overname heeft plaats gevonden wil niet zeggen dat de naam White Wolf Publishing verdwijnt. In tegendeel zelfs, CEO van White Wolf Publishing, Tobias Sjögren, geeft aan veel mogelijkheden te zien in de bestaande namen van White Wolf Publishing en wil deze in de toekomst graag uitbreiden. Ook de CEO van Paradox ziet de mogelijkheden. “Doordat de genres van de games erg verschillen bij de beide bedrijven verdienen beide bedrijven ook hun eigen teams en merken”, aldus Fredrik Wester.

Dit is niet de eerste keer dat White Wolf Publishing in een overname zit. In 2006 heeft de uitgever CCP Games, onder andere bekend van EVE Online, overgenomen. Deze titels zullen nu dus samen met de catalogus die White Wolf Publishing zelf heeft opgebouwd naar Paradox Interactive vertrekken.

Hoe staan jullie tegenover deze samentrekking van de bedrijven? Zagen jullie het al aankomen nadat World of Darkness vorig jaar was afgeblazen, of komt dit toch nog als verrassing?

Bron: Polygon

Paradox Interactive koopt White Wolf Publishing

Paradox Interactive koopt White Wolf Publishing

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch