Menu Premium

Overwatch is een absolute goudmijn voor Blizzard, als we SuperData moeten geloven

Erwin Prins 24/06/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het bedrijf SuperData is dol op het analyseren van cijfers en heeft recent het digitale gaming-landschap in de maand mei eens even goed onder de loep genomen. En wat blijkt onder meer? Overwatch is een absolute goudmijn voor Blizzard en stormt de hitlijsten binnen.

Maar liefst 269 miljoen dollar werd er afgelopen maand bijeengeharkt met digitale versies van de online multiplayer shooter via de PC en consoles. De digitale games-markt op de PC groeide mede dankzij Overwatch met 8%. Naast absolute winnaar in digitale sales van de maand mei, is de game ook nog eens de top vijf binnengeslopen met betrekking tot meest gestreamde titels. Waar Blizzard dus een feestje kan vieren, brengen Take-Two en ontwikkelaar Gearbox het er met Battleborn een stuk minder goed vanaf: slechts 18 miljoen dollar wist de first person shooter met MOBA-trekjes afgelopen maand op te halen.

Uiteraard bracht de maand mei meer dan alleen Overwatch en Battleborn. Zo deed ook de digitale versie van DOOM goede zaken op de PC en ging Uncharted 4 er met de eerste plaats vandoor op de console-markt. De digitale versie van Nathan Drake’s laatste avontuur haalde in totaal 56 miljoen dollar op en verwees Black Ops 3 daarmee naar de tweede plek. Nu al is Sony’s nieuwe succesnummer zes keer meer verkocht via PSN dan The Nathan Drake Collection.

Met de langverwachte releases van Overwatch, Uncharted 4 en DOOM was de maand mei zonder twijfel een uitzonderlijke periode op het gebied van gaming. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar groeide de markt voor digitale games dan ook met 11%, wat goed is voor een opbrengst van zo’n 6 miljard dollar.

Bron: VG247

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch