Menu Premium
Loading...

Outlast: Whistleblower launch trailer

Gamekings Redactie 29/04/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Muziek uit de jaren vijftig in combinatie met beelden van onheilspellend donkere gangetjes, steegjes en ronduit afschuwelijke martelpraktijken doet het altijd goed. Zo ook in de Oulast: Whistleblower launch trailer. De shots van de aankomende DLC, waar zelfs de makers van de SAW-serie wel even van zouden moeten slikken, zijn nog indrukwekkender door de heerlijk contrasterende, vrolijke achtergrondmuziek.

Outlast is een survival-horror game voor de PlayStation 4 en PC, ontwikkelt door de studio Red Barrels. De game verscheen begin dit jaar voor de PlayStation 4 en eind vorig jaar al voor de PC. Net zoals bij een flink aantal andere onlangs verschenen horror-titels, speel je in Outlast als een doorsnee kerel. Je bent dus niet opgewassen tegen alle monstruositeiten die zich in het gekkenhuis afspelen. Het enige wat je kunt doen is wegrennen, en af en toe je broek vullen met vloeistoffen die daar niet thuishoren. De main feature, of gimmick, is de night vision-functie van je videocamera. Hiermee is het mogelijk ook in de donkerste hoeken en gaten van je speelomgeving toch nog enigszins te kunnen zien. Wat dit gegeven extra spannend maakt, is dat hierdoor je blikveld een stuk beperkter is: schrikmomenten gegarandeerd.

In de DLC speel je niet met Miles Upshur, maar met software-engineer Waylon Park. Waylon voelt zich inmiddels erg genaaid door de praktijken die hebben plaatsgevonden in het gekkenhuis. Vandaar dat hij er op uit is het echte verhaal naar buiten te brengen: daarom de titel Whistleblower. In de bovenstaande trailer krijgen we niet per se iets nieuws te zien, maar het wordt wel duidelijk dat ook de Whistleblower DLC de creepy sfeer neerzet van het origineel. De extra gameplay gaat ongetwijfeld een aantal hilarische en enge Let’s Play video’s opleveren.

Volgende week, 6 mei om precies te zijn, verschijnt de Outlast: Whistleblower DLC voor de PlayStation 4 en PC.
Outlast: Whistleblower launch trailer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch