Menu Premium

OtherSide Entertainment kondigt Underworld Ascension aan

Karen Koch 01/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

OtherSide Entertainment is een nieuwe gamesontwikkelaar die vandaag hun eerste game heeft onthuld. OtherSide Entertainment kondigt Underworld Ascension aan en wil hiermee de Underworld-serie nieuw leven inblazen.

OtherSide is, zoals gezegd, een nieuwe ontwikkelaar. Deze is opgericht door Paul Neurath, een veteraan in het gamesvak. Hij is bekend geworden door onder andere als creative director te dienen voor de Thief-games, maar heeft ook games als System Shock 2 en Ultima Underworld: The Stygian Abyss op zijn naam staan. Het is deze laatste titel waar hij dan ook mee verder wil met zijn nieuwe studio. OtherSide Entertainment moet zich namelijk, volgens Neurath, toeleggen op het verzorgen van reboots van oude klassiekers voor de gamers.

Ultima Underworld: The Stygian Abyss kwam in 1992 uit voor de PC, maar was niet het onmiddelijke succes waar men op had gehoopt. Toch werd de game lovend ontvangen door critici. Het spel was een first-person RPG die plaatsvond in een ondergronds gangenstelsel, waarbij de gamer de dochter van een baron moest proberen te vinden en redden.

Waarom ze juist voor de Underworld-serie hebben gekozen is volgens andere veteranen in het vak duidelijk. Het spelen van Ultima Underworld: The Stygian Abyss was voor velen een ervaring die ze nooit zullen vergeten. Volgens toenmalig medewerker Warren Spector heeft deze game de weg gebaand voor alle andere first-person games in dezelfde geest, en Underworld-fan Ken Levine, bekend van onder andere BioShock, vertelde dat tijdens het spelen van Ultima Underworld zijn gedachten over games compleet overhoop werden gehaald.

Aangezien de ontwikkelaar nog een nieuwe studio is, zijn ze hard op zoek naar versterking van hun team. Dit betekent dat hoewel ze Underworld Ascension wél al aan kunnen kondigen, ze nog geen releasedatum kunnen geven. Wel heeft OtherSide Entertainment bevestigd dat Underworld Ascension naar de PC zal komen, het platform waar de serie ook op is begonnen.

OtherSide Entertainment kondigt Underworld Ascension aan

OtherSide Entertainment kondigt Underworld Ascension aan

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch