Menu Premium

[UPDATE] Ook Starcraft II kost 100 miljoen

Boris van de Ven 20/07/2010 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het lijkt erop dat ook ActivisionBlizzard het trucje uit de filmindustrie heeft geleerd. Hoe meer je opschept over hoeveel het ontwikkelen van je product heeft gekost des te meer het publiek denkt dat je product goed is. In Navolging van Rockstar, dat al claimde dat Red Dead Redemption 100 miljoen heeft gekost, claimt Blizzard nu dat ook Starcraft II honderd miljoen heeft gekost. Volgens onze grote vriend Bobby Kotic is dat alles behalve weg gegooid geld want de remake van de beste RTS game ooit gemaakt heeft de potentie om ergens tussen de 500 miljoen en 1 miljard dollar op te brengen.

Wij hopen het van harte en zijn nu alvast benieuwd of alle grote shooters van dit najaar ook allemaal meer dan honderd miljoen hebben gekost.

[UPDATE] 20/7/2010 17.22 uur
We kregen een mailtje van Blizzard met de opmerking dat zij nooit officieel naar buiten hebben gebracht dat Starcraft II honderd miljoen dollar of meer zou hebben gekost. Dit gerucht is afkomstig van een artikel uit de Wall Street Journal. Het bedrag zou een “schatting of speculatie” geweest zijn. De hoogte van de ontwikkelkosten worden trouwens niet ontkent. Het is alleen zo dat Blizzard nooit zo ordinair zou opscheppen over zoiets banaals als developmentkosten. Kwaliteit staat namelijk bovenaan bij Blizzard.

starcraft_2_a

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch